zoeken binnen de website

Sandor Gaastra SG ministerie van Economische Zaken en Klimaat

door: Redactie iBestuur | 23 januari 2023

Sandor Gaastra is per 1 maart 2023 benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van EZK. Hij was sinds september 2016 directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging bij hetzelfde ministerie en vanaf 2018 directeur-generaal Klimaat en Energie.

Sandor Gaastra | beeld: Algemene bestuursdienst

De secretaris-generaal van EZK geeft met de collega-bestuursraadleden leiding aan het departement. Volgens Gaastra is het van belang dat zijn departement met een veelheid van stakeholders de leiding neemt in een aantal van grote transities: klimaat en energie, digitalisering, een nog innovatiever en concurrerender economie, een duurzame industrie van strategisch belang. Transities die zowel een nationale als internationale aanpak vergen.

Sandor Gaastra was sinds september 2016 directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging bij het toenmalige ministerie van Economische Zaken, en bij de totstandkoming van het ministerie van Economische zaken en Klimaat vanaf 2018 directeur-generaal Klimaat en Energie. Daarvoor was hij directeur-generaal Politie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Eerder vervulde hij onder andere de functies van plaatsvervangend directeur-generaal Veiligheid en plaatsvervangend directeur-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sandor Gaastra studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.