zoeken binnen de website

Yvonne van der Brugge-Wolring DG Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk

door: Redactie iBestuur | 10 maart 2023

Yvonne van der Brugge-Wolring wordt per 15 april directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze is sinds november 2017 algemeen directeur Logius.

Yvonne van der Brugge-Wolring | Beeld: Algemene bestuursdienst

Het DG Vastgoed en Bedrijfsvoering heeft meerdere opgaven, zoals de verduurzaming van het Rijksvastgoed en het helpen bij maatschappelijke opgaven zoals woningbouw, huisvesting van aandachtsgroepen, opvang vluchtelingen, opwekking duurzame energie en oplossingen in het stikstofdomein.

Binnen het Rijksvastgoedbedrijf is Van der Brugge-Wolring verantwoordelijk voor de regie op de organisatieontwikkeling van het RVB. Ook geeft ze vorm aan de nieuw in te richten Ontwikkeleenheid en is ze eigenaar van de Shared Service Organisaties van het Rijk. Ook het het DG de twee grootste portefeuilles met miljardeninvesteringen in beheer: Defensie en de Dienst Justitiële Inrichtingen, en het afronden van grote projecten, zoals de renovatie van het Binnenhof en de tijdelijke huisvesting van het ministerie van Algemene Zaken.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.