zoeken binnen de website

weblog

Slecht plan

door: Marc van Opijnen, 28 juni 2018

Marc van Opijnen

Publicatie van álle rechterlijke uitspraken dient geen enkel redelijk doel, het kost handenvol geld en het zal de toegang tot het recht eerder verslechteren dan verbeteren.

lees meer

Terug naar de kerntaken!

door: André Huykman, 27 juni 2018

Andre Huykman

Er moet een publiek debat komen over de informatiesamenleving en de rol van de overheid daarin. Als overheid kunnen we het niet overlaten aan partijen als Apple, Facebook of Google.

reacties: 3

lees meer

Digital wellbeing

door: Maurits Kreijveld, 26 juni 2018

Maurits Kreijveld

Partijen als Apple en Google gaan zich actief bezighouden met het bestrijden van de verslaving aan sociale media en met name die van jongeren. Wat betekent dat voor de rol van overheden?

lees meer

De oorlog op informatie

door: Ruben Boyd, 25 juni 2018

Ruben Boyd

Het is met geheimzinnigheid omgeven: de Bilderberg Meeting. De toestand in de (digitale) wereld komt aan de orde, maar wat en hoe is niet bekend. Tijd voor meer transparantie?

lees meer

Lekker binnenlopen

door: Peter Lievense, 21 juni 2018

Peter Lievense

Er zijn ook kredietbanken in ons land zónder winstoogmerk en dat zijn die van de gemeenten. En wat blijkt: die vragen ook tot wel 14 procent rente!

lees meer

Hergebruik software in Italiaanse wet

door: Aleida van Dijk, 20 juni 2018

Aleida van Dijk - Delta 10

In Italië zijn overheden en semi-overheden al ruim 10 jaar verplicht om al hun broncode en documentatie onder een open licentie te publiceren. De intentie is mooi, maar gebeurt het ook?

reacties: 2

lees meer

Cybersecurity Agenda

door: Mark Elstgeest, 18 juni 2018

Mark Elstgeest

Medewerkers horen de gevaren en risico’s van digitalisering te kennen om er verantwoord mee om te gaan. Net zoals pubers de risico’s en verleidingen van drugs moeten kennen.

lees meer

Het ongemakkelijke gevoel van Cheers

door: Larissa Zegveld, 14 juni 2018

Als overheid kunnen wij burgers beter helpen als we uit onze eigen kokers komen. Als we de informatie die we hebben gebruiken voor een samenhangende dienstverlening.

lees meer

Domeinen.bon.an.za

door: Seger de Laaf, 12 juni 2018

Zonder website besta je niet. Toch? Maar is er ook onderzoek gedaan naar de beste manier van informatievoorziening? Welnee. “We weten toch zelf zeker wat het volk nodig heeft!”

reacties: 1

lees meer

Leading by example

door: Jan Willem Boissevain, 11 juni 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

Leiders overtuigen door zelf het goede voorbeeld te geven. Zij winnen vertrouwen door goed voorbeeldgedrag. Zelfs als het gaat om het opruimen van gemorste koffie.

reacties: 1

lees meer

Overheid en Facebook

door: Peter Lievense, 7 juni 2018

Peter Lievense

Daarover zei de minister: ‘Handel in persoonsgegevens mag niet uitsluitend als verdienmodel worden gezien.’ Ik heb die zin drie keer gelezen, maar ik heb geen idee wat je nog meer met handel in persoonsgegevens kunt doen dan er aan verdienen.

lees meer

De overheid is Google niet

door: Hugo Aalders, 7 juni 2018

Hugo Aalders - VNG Realisatie

De overheid is nooit de motor van innovatie geweest en gaat dat ook nooit worden. Dat wil niet zeggen dat de overheid niet meebewegen moet met de veranderingen in de samenleving.

reacties: 10

lees meer

AVG & eID

door: Bart Jacobs, 6 juni 2018

Bart Jacobs

De techniek achter elektronische handtekeningen bestaat al lang, maar is nooit goed van de grond gekomen, door gebrek aan flexibiliteit en door hoge kosten. Maar er is een oplossing.

reacties: 1

lees meer

Met een kluitje in het bekende riet

door: Dirk-Jan de Bruijn, 5 juni 2018

Bij ICT-projecten bij de overheid zijn we zo vaak bezig met het leveren van gevechten over resources, budgetten en bevoegdheden, dat we het belang van het hogere doel vergeten.

reacties: 2

lees meer

Wein, Weib und Gesang 3.0

door: Paul Ruijgrok, 4 juni 2018

Paul Ruijgrok

Om te meten hoeveel impact de online wereld op de fysieke wereld heeft, is het voor raadsleden leerzaam om een digitale safari te houden in hun stad en op onderzoek uit te gaan.

lees meer