Voor het Block gezet

door: Ruud Leether, 30 augustus 2017

Ruud Leether

Waarom zouden we meer vertrouwen moeten hebben in een geautomatiseerd systeem dat in belangrijke mate afhankelijk is van Chinese miners dan in Nederlandse banken en notarissen?

reacties: 19

lees meer

- - - - -

Dwarsdenken

door: Bas Eenhoorn, 24 augustus 2017

Hoe zou het zijn met het gevoel van urgentie bij de onderhandelaars om oplossingen voor maatschappelijke problemen te vinden door het inzetten van nieuwe technologieën?

lees meer

- - - - -

Trek in de schoorsteen

door: Rob Kerstens, 22 augustus 2017

Rob Kerstens

Het is tijd voor ‘trek in de schoorsteen’ van de i-Overheid, waarbij betere (online) publieke dienstverlening en effectiever beleid en toezicht het streven is.

lees meer

- - - - -

The masters of the screen

door: Peter Lievense, 18 augustus 2017

Peter Lievense

Digital natives zijn weliswaar masters of the screen, maar het herkennen van de juiste informatie en het op waarde schatten van de betrouwbaarheid ervan, is voor deze generatie een stuk lastiger.

lees meer

- - - - -

Bedrijven tracken je ook in de fysieke wereld

door: Rejo Zenger, 15 augustus 2017

Rejo Zenger

Je mobiele telefoon verklapt voortdurend zijn aanwezigheid. Uiteraard zijn er bedrijven die dat uitbuiten om je doen en laten op straat te volgen.

reacties: 2

lees meer

- - - - -

Moderne tijden

door: Jan Willem Boissevain, 9 augustus 2017

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

In onze moderne tijden verschuift het zwaartepunt in de richting van de systeemwereld. Maar of mensen die systeemwereld ook altijd begrijpen?

lees meer

- - - - -

Verzanden in vinkjes

door: Larissa Zegveld, 8 augustus 2017

De vertaling van het beleid naar de wereld van de uitvoering blijkt soms onnodig ingewikkeld en zelfs onlogisch. Bijvoorbeeld als het gaat om de taaleis.

lees meer

- - - - -

Helemaal blockchainmoe

door: Seger de Laaf, 7 augustus 2017

We moeten vaker ‘nee’ zeggen. Geen hond zit te wachten op de zoveelste feedbackknop of robot bij de ingang of touchscreen voor een open-koffieknuffelsessie.

lees meer

- - - - -

De Woo: wat vindt de Eerste Kamer?

door: Harry van Zon, 2 augustus 2017

Harry van Zon

De Eerste Kamer treft voorbereidingen voor de behandeling van de Wet open overheid (Woo). Maar is die nieuwe wet eigenlijk wel een verbetering?

lees meer

- - - - -

Huis van Thorbecke 2017

door: Dirk-Jan de Bruijn, 1 augustus 2017

De omstandigheden en uitdagingen zijn vandaag de dag zo indringend dat die bijna wel vragen om een andere en bredere manier van organiseren.

lees meer

- - - - -

Geschiedenis

door: Peter Lievense, 13 juli 2017

Peter Lievense

Het laatste der grote werken van de PvdA voordat die partij oplost in de geschiedenis: de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

lees meer

- - - - -

Klantbelang

door: Jan Willem Boissevain, 10 juli 2017

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

De overheid slaagt er al meer dan tien jaar niet in om persoonsgegevens van de bevolking te digitaliseren. Zij zou veel kunnen leren van de banken.

lees meer

- - - - -

Vliegende start

door: Bas Eenhoorn, 6 juli 2017

De totstandkoming van het Digiprogramma voor 2018 en de uitvoeringsagenda van het Studiegroeprapport ‘Maak waar!’ zie ik als twee samenhangende bewegingen die elkaar versterken.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Benchmarking

door: Jeroen Sprenger, 5 juli 2017

Jeroen Sprenger

In 2017 gastheer zijn van het UN Public Service Forum over betere dienstverlening is mooi, maar na tien jaar nog geen goed functionerend GBA of BRP: dat is beschamend.

lees meer

- - - - -

Praktisch beginnen

door: Ingrid Hoogstrate, 5 juli 2017

Ingrid Hoogstrate

Er komt veel op gemeenten af en de oude aanpak van prioriteren om alles behapbaar te maken, werkt niet meer afdoende. Gemeenten zullen anders moeten leren kijken en denken.

lees meer