zoeken binnen de website

iBestuur gaat opschalen

door: Peter Lievense | 16 januari 2020

Peter Lievense

Drieëndertig kwartaaledities terug begonnen als een mooi magazine over ICT bij de overheid is iBestuur inmiddels een platform om ú tegen te zeggen. Waarop overheid, ICT-sector en wetenschap elkaar vinden om kennis, visie en ervaringen te delen over de digitale overheid en de informatiesamenleving; én om het daarover eens of oneens te zijn.

Met elke maand minimaal wel één bijeenkomst, van klein en besloten, tot groots en meeslepend, lees: het iBestuur Congres. Geweldig natuurlijk, maar wat u wellicht niet wist is dat iBestuur wordt gemaakt door een kleine organisatie bestaande uit een hoofdredacteur en een hecht team zzp’ers. En de rek raakt er wel een beetje uit.

Tijd om op te schalen. Daarom gaat iBestuur vanaf nu zelfstandig verder binnen Sijthoff Media, uitgever van onder andere Binnenlands Bestuur en AG Connect. Zeg nu zelf: geen gek gezelschap. Dat betekent een grotere organisatie achter iBestuur om het platform te ondersteunen en verder uit te bouwen. Tegelijkertijd blijft er veel hetzelfde: never change a winning team! Het magazine en de website, en de mensen die beide maken, blijven hetzelfde. Nou ja, bijna dan. Ikzelf ga een meer bescheiden rol oppakken en er komt een nieuwe, maar zeer ervaren, hoofdredacteur: Heleen Hupkens. U treft haar binnenkort op deze plek. We nemen voortaan deze voorwoordjes bij toerbeurt voor rekening!

Als adviserend hoofdredacteur en projectleider iBestuur Congres 2020 kan ik me meer bezig houden met de inhoud. Heerlijk voor een journalist, want de urgentie is groter dan ooit. Sinds iBestuur magazine nummer 1 is de digitalisering van samenleving én overheid geëscaleerd. Een voorbeeld: in het eerste nummer van iBestuur fantaseerde de gemeente Tilburg over het aanpakken van hondenpoepoverlast met een DNA-database. In dit nummer waarschuwt de WRR voor de totale digitale ontwrichting van de samenleving.

De behoefte aan een platform als iBestuur waarop publiek, privaat en kennisinstellingen elkaar vinden, is groter dan ooit. Met de overgang naar de nieuwe uitgever krijgt iBestuur de versterking om die rol de komende jaren uit te bouwen.

Ik ben er blij mee. Naar ik hoop: u ook!

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.