zoeken binnen de website

Kortademig

door: Peter Lievense | 2 november 2017

Peter Lievense

Principes gaan over een rechte rug en een lange adem. Wat dat betreft doet de politiek zichzelf steeds weer tekort. Een fractievoorzitter die als lid van de oppositie vond dat de uitslag van een referendum het kabinet op de knieën kon dwingen en nu als deelnemer aan de coalitie op voorhand de uitkomst van een onwelgevallig referendum zegt te zullen negeren, bevestigt alle vooroordelen die de gewone, normale Nederlander toch al heeft over ’s lands bestuurders.

Zeker in dit kortademig tijdsgewricht, waarin bijvoorbeeld het grondbeginsel van de onschuldpresumptie niet meer vanzelfsprekend is en een paar MeToo-tweets voldoende zijn om een digitale lynchpartij uit te lokken, zou de politiek eens bij zichzelf te rade moeten gaan hoe ze een voorbeeld van principiële standvastigheid kan zijn.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.