Overheid in transitie
Nieuws

4 miljoen euro subsidie voor 20 innovatieve overheidsprojecten

Beeld: Shutterstock

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geeft aan 20 projecten een subsidie vanuit het Innovatiebudget Digitale Overheid. Dit budget van 4 miljoen euro helpt om nieuwe ideeën te realiseren en de digitale dienstverlening van de overheid te verbeteren.

Verschillende problemen

De innovatieve projecten lossen verschillende problemen op. Een project helpt studenten uit de Cariben met het wegnemen van drempels bij hun overstap naar het Nederlandse onderwijssysteem. Het project Leesplank gaat teksten maken en verzamelen om te laten zien wat er nodig is om taalmodellen voor de overheid te maken. Er zijn twee projecten die aan de slag gaan met de WOO en uiteraard zijn er een aantal projecten die de mogelijkheden van AI voor de overheid onderzoeken. Bekijk alle projecten die subsidie kregen.

Uiteraard zijn er een aantal projecten bij die de mogelijkheden van AI voor de overheid onderzoeken.

Voorselectie en pitches

Er kwamen bijna 60 projectvoorstellen binnen. De voorselectie kon beginnen. Over 9 projecten bestonden twijfels, zij mochten een pitch verzorgen voor de deskundige jury. Deze beoordeelde de projecten op uitvoerbaarheid, schaalbaarheid en hoe vernieuwend de projecten zijn. Ook keken ze naar herbruikbaarheid, de betrokkenheid van gebruikers en het toekomstplan. Na zorgvuldige afweging koos de jury in totaal 20 projecten die aan de slag kunnen met ondersteuning vanuit het Innovatiebudget.

Werkagenda

Innovatie is belangrijk voor het ministerie van BZK. In de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren speelt innovatie een grote rol. Projecten moeten samenwerken met andere (overheids)organisaties en de uitkomsten moeten open source worden opgeleverd.

Samenwerken

Wil jouw organisatie meewerken aan een van de winnende projecten? Het team van het Innovatiebudget brengt je graag in contact met de initiatiefnemers. Neem contact op via innovatiebudget@ictu.nl.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren