Blog

Aangenaam!

Een nieuw jaar, een nieuwe hoofdredacteur. "Ik vind het een hele eer om aan dit platform te mogen meewerken."

Met dit nieuwe jaar heeft u er een nieuwe hoofdredacteur bij. Mijn naam is Heleen Hupkens en ik draai al heel wat jaartjes mee als hoofdredacteur en uitgever in het openbaar bestuur. Een hele eer om aan dit platform te mogen meewerken.

Technologie is tot in de haarvaten doorgedrongen van alle beleidsdossiers en onze wijze van werken, dat maakt de overheid innovatief en tegelijk kwetsbaar. Als dat tot de politiek, bestuurders en ambtenaren nog niet doorgedrongen was, dan zijn ze de afgelopen weken wel wakker geworden met het bekend worden van diverse ransomware aanvallen en de datalekken na problemen met Citrix.

Het was even improviseren deze week. Treinen naar Den Haag zaten overvol met ambtenaren die vervolgens moesten vechten om een flexibele werkplek bij hun ministerie. Misschien goed om het het WRR-rapport over digitale ontwrichting er eens even bij pakken. Of ons januarinummer, we interviewden WRR-voorzitter Corien Prins over het rapport en Erik Bouwer schrijft over digitale kwetsbaarheid. Dit artikel hebben we meteen maar even online gezet.

Voor wie zich afvraagt waar Peter Lievense blijft? Geen zorgen, die blijft de komende jaren adviserend hoofdredacteur. Ik heb hem gevraagd een eigen blog op het platform te gaan schrijven. Zijn kritische blik met een vleugje humor willen we niet missen. Kom op Peter!

Heleen Hupkens is hoofdredacteur/uitgever van iBestuur

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren