Personalia
Personalia

Art de Blaauw nieuwe CIO Rijk bij BZK

Art de Blaauw wordt vanaf 1 juni 2024 directeur CIO Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij volgt Lourens Visser op, die inmiddels aan een nieuwe klus bij het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC) is begonnen.

De directeur CIO Rijk is aanjager van het digitaliseringsbeleid van de Rijksoverheid. Hij is mede verantwoordelijk voor een groot deel van het kabinetsbeleid op het gebied van digitalisering, samen met de directeuren van de andere twee digitale directies van DG Digitalisering en Overheidsorganisatie.

De directeur CIO Rijk geeft leiding aan de directie CIO Rijk en is voorzitter van het CIO-beraad. De CIO’s van de ministerie en de grotere uitvoeringsorganisaties zijn lid van het CIO-beraad. Ook is hij het boegbeeld buiten het Rijk, bijvoorbeeld het ICT-bedrijfsleven.

Art de Blaauw werkte onder meer als lid van de algemene directie bij ilionx, als directeur technologie en innovatie bij Equinix en als strateeg bij Microsoft en VMware. Ook had hij diverse rollen binn Schiphol Group. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren