Personalia

Bart Snels inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane

Bart Snels wordt per 1 februari inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane. De Inspectie belastingen, toeslagen en douane onderzoekt mogelijke structurele risico’s die burgers en bedrijven lopen. Snels was van 2017 tot 2021 lid van de Tweede Kamer en financieel woordvoerder voor GroenLinks.

Bart Snels | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Het doel van de inspectie is om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen en het herwinnen van vertrouwen van burgers en medewerkers. De inspectie valt onder het ministerie van Financiën, maar is onafhankelijk. Ze bepaalt zelf hoe en welke onderzoeken ze doen, en alle rapporten van onderzoeken worden naar de Eerste en Tweede Kamer gestuurd en staan op de eigen site. De inspectie besteedt haar budget naar eigen inzicht, gaat over haar eigen communicatie. De werkplek is ook in de Hoftoren in plaats van het gebouw van het ministerie van Financiën.

Bas van den Dungen, secretaris-generaal van het ministerie van Financiën denkt dat Snels met zijn deskundigheid en brede onafhankelijke blik op de materie en zijn ervaring in de Tweede Kamer als financieel woordvoerder een belangrijke bijdrage kan leveren aan de versterking van het beleid en de uitvoering op het terrein belastingen, toeslagen en douane.’

Snels was van 2017 tot 2021 lid van de Tweede Kamer en financieel woordvoerder voor GroenLinks. In oktober vorig jaar stapte hij op als Kamerlid uit onvrede over de samenwerking tussen zijn partij en de PvdA. Hij noemde het kiezersbedrog.
Eerder vervulde hij diverse functies, waaronder senior redacteur bij televisieprogramma Buitenhof, zelfstandig publicist en politiek-strategisch adviseur en directeur van het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Ook was hij beleidsmedewerker bij het ministerie van Financiën en docent economie aan de Universiteit Twente. Snels schreef samen met D66-leider Alexander Pechtold het boek Henk, Ingrid & Alexander, waarvoor Pechtold in gesprek ging met PVV-stemmers.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren