Personalia

Bas den Hollander wordt algemeen directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Bas den Hollander wordt per 1 mei de nieuwe directeur van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Rhodia Maas op die per 1 februari j.l. aantrad als directeur-generaal IND. Den Hollander was sinds drie jaar directeur Digitale Samenleving bij BZK.

Beeld: Hans Tak

Als algemeen directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) gaat Bas den Hollander onder meer aan de slag met de toekomst van het aanvraag- en uitgifteproces van reisdocumenten, de ontwikkeling van een digitale identiteit, de doorontwikkeling van de Basisregistratie Personen en een diversiteit aan innovatieve projecten.

Den Hollander is, als opdrachtgever van de uitvoeringsorganisatie, goed bekend met het werkterrein van de RvIG. Op dit terrein staat veel te gebeuren de komende tijd. Europa heeft grote plannen met het European Digital Identity Framework, waar Nederland op een verantwoorde manier vorm aan moet gaan geven. Het idee van het European Digital Identity Framework is dat alle nationale overheden vanaf 2024 minimaal één wallet gaan uitgeven of erkennen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren