Personalia

Bianca Rouwenhorst per 1 juni directeur Informatiebeleid/CIO bij VWS

Bianca Rouwenhorst is per 1 juni 2022 directeur Informatiebeleid en CIO bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij volgt Ron Roozendaal op, die per 1 mei de overstap maakte naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar is hij aan de slag gegaan als kwartiermaker Digitale Samenleving.

Bianca Rouwenhorst Beeld: Algemene Bestuursdienst

Bianca Rouwenhorst was vanaf oktober 2020 al duo-directeur bij de directie Informatiebeleid. Zij combineerde deze rol met de functie van programmadirecteur Persoonsgebonden budget, waar ze in 2017 mee begon. Daarvoor was zij kwartiermaker Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg en plaatsvervangend directeur Digitale overheid.

De directie Informatiebeleid stelt informatiebeleid op voor VWS-brede beleidsonderwerpen en richting het veld voor een eenduidige aanpak, sectorbrede afstemming en prioritering op het gebied van informatievoorziening in de Zorg. Bianca gaat aan de slag met het goed op de kaart krijgen van de digitalisering/informatisering van het zorgdomein en het departement.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren