Overheid in transitie
Nieuws

Bijna heel Nederland ontvangt Berichten over uw Buurt

Fijn om vooraf te weten dat de buren gaan verbouwen?

Overheids-ict-dienstverlener Logius laat weten dat er 258 gemeenten zijn aangesloten op de nieuwe dienst Berichten over uw Buurt. De aansluiting verloopt in rap tempo. Volgens de planning zijn op vrijdag 21 juni de laatste gemeenten aan de beurt.

Nieuwe dakkapel

Zijn de buren van plan om een dakkapel te bouwen? Wat gaat er gebeuren met het winkelpand dat al lang leeg staat? De dienst Berichten over uw Buurt verstuurt automatisch informatie die op de website voor officiële overheidspublicaties www.officielebekendmakingen.nl staat. Maximaal eens per week verstuurt de dienst een e-mail met nieuwe bekendmakingen over zaken die spelen binnen een gebied van 125, 250 of 500 meter rondom het woonadres. De afstand is door de abonnee aan te passen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld het adres van een vakantiehuis te gebruiken.

Maximaal eens per week verstuurt de dienst een e-mail met nieuwe bekendmakingen.

Slechts 2 procent meldt zich af

Er zijn nu meer dan 6 miljoen abonnees op Berichten over uw Buurt. Iedereen die 25 jaar of ouder is, in Nederland woont en een geverifieerd e-mailadres heeft, ontvangt de berichten automatisch. Slechts 2 procent heeft zich afgemeld voor de service. Volgens Logius voorziet Berichten over uw Buurt in een behoefte. Zo opent ongeveer 8 procent van de abonnees naar aanleiding van de em-mails één keer per week een bekendmaking op de website zoek.officielebekendmakingen.nl. De leeftijdsgrens is overigens gekozen omdat jongeren onder de 25 jaar volgens onderzoek van het CBS weinig gebruikmaken van MijnOverheid.

In het najaar van 2023 ging de dienst van start. Na een voorbereidingsperiode, die veel tijd in beslag nam, loopt het daadwerkelijke aansluiten van de gemeenten gesmeerd. Op vrijdag 21 juni 2024 zouden volgens de planning alle 342 gemeenten aangesloten moeten zijn.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren