Persbericht

DICTU levert zaakgericht werken vanuit de cloud met Blueriq

Dienst ICT Uitvoering (DICTU), ICT-dienstverlener binnen de Rijksoverheid en onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, stelt in samenwerking met Everest op basis van het softwareplatform Blueriq een nieuwe basisvoorziening voor zaakgericht werken beschikbaar vanuit de DICTU cloud.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sluit als eerste klant van DICTU aan op de nieuwe basisvoorziening.

Met de nieuwe basisvoorziening speelt DICTU in op een toenemende vraag binnen de Rijksoverheid naar diensten op basis van flexibel in te richten standaardsoftware. De nieuwe basisvoorziening ondersteunt belangrijke businessprincipes zoals het eenduidig en integraal ondersteunen van primaire bedrijfsprocessen en het snel kunnen inspelen op wijzigingen als gevolg van veranderende wetgeving en interne regelgeving. Nog een essentieel principe is het herleidbaar maken van besluiten en handelingen naar regelgeving. Het werken vanuit een eenduidige informatiehuishouding, efficiënt samenwerken met ketenpartners en het bieden van moderne (mobiele) ondersteuning, zijn tevens randvoorwaarden voor modern zaakgericht werken waar DICTU met de nieuwe basisvoorziening invulling aan geeft.

Willem Zwalve, algemeen directeur DICTU: “De cloud-technologie zorgt ervoor dat onze opdrachtgevers steeds meer zelf in de ‘lead’ zijn.”

“We zijn er trots op dat we de samenwerking met DICTU kunnen intensiveren door een innovatief platform beschikbaar te stellen voor zaakgericht werken. Dit biedt ons de kans onze ambities binnen de Rijksoverheid verder te ontwikkelen” aldus Hans de Preter, sales manager public bij Everest.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren