Persbericht

William Schrikker Groep realiseert met Everest efficiënter risicobeheer bij gezinnen

ICT-dienstverlener Everest heeft voor de Gecertificeerde Instelling voor Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, de William Schrikker Groep (WSG), een nieuw, intelligent systeem gerealiseerd voor het ondersteunen van de jeugdzorgwerkers.

De oplossing, genaamd SLIM, is gebouwd op basis van het Blueriq-softwareplatform en biedt onder andere intelligente webformulieren, procesondersteuning en documentgeneratie. Met SLIM is de WSG in staat om efficiënter, doelgerichter en in samenwerking, begeleiding te bieden aan gezinnen met complexe problemen. Het plan van aanpak kan eenvoudig worden aangepast aan de actualiteit en ontwikkelingen in het gezin. Daarnaast besparen jeugdzorgwerkers aanzienlijk veel tijd en blijft het proces van ondersteuning tot het daadwerkelijke verlenen van zorg uniform en volledig transparant. De WSG verlicht met het nieuwe systeem tevens de administratieve lasten voor jeugdzorgwerkers.

Aanleiding voor de WSG was de decentralisatie van jeugdzorg, werk en inkomen voor 1 januari 2015. Het vorige systeem was niet meer toereikend genoeg en kon deze veranderingen niet ondersteunen. Met SLIM ondervangt de WSG deze ontwikkelingen en verbetert de klantbeleving, het gebruikersgemak en de aansluiting met de praktijk. De applicatie biedt jeugdzorgwerkers efficiënte mogelijkheden om samen met het gezin problemen en oplossingen in kaart te brengen door in het systeem na iedere vraag conclusies te trekken. Hierdoor worden er vervolgens alleen nog relevante vervolgvragen gesteld. Tevens is de nieuwe applicatie dankzij de intuïtieve interface, slimme invulhulpen en berekeningen eenvoudig in gebruik.

Maurice Rademaker, adviseur informatievoorziening bij WSG: “De behoefte om transparanter en efficiënter te werken wordt ingevuld door SLIM. Met de applicatie hebben wij in korte tijd een flinke efficiëntieslag weten te realiseren. De keuze voor Everest was snel gemaakt. Onze medewerkers hebben reeds goede ervaringen met het Blueriq platform en de adviserende rol van Everest beviel ons goed. SLIM zorgt voor minder administratieve lasten en een betere onderlinge samenwerking, waardoor alle aandacht naar het gezin uit kan gaan. Daar gaat het ons uiteindelijk om.”

Annery Lucassen, senior accountmanager publieke sector bij Everest: “Veranderende wet- en regelgeving in combinatie met digitalisering zijn een uitdaging voor veel overheidsinstanties. De veranderingen binnen jeugdzorg zorgen ervoor dat instellingen als de WSG wendbaar moeten zijn. Nieuwe technologieën zijn hiervoor onmisbaar. Wij hebben de ambitie en ervaring om deze partijen te ondersteunen hierin. Met SLIM hebben we de WSG klaargestoomd voor de toekomst. Een resultaat om trots op de zijn.”

————

Over William Schrikker Groep
De William Schrikker Groep (hierna WSG) biedt in elke regio gespecialiseerde jeugdhulp voor een bijzondere doelgroep. Zij biedt ondersteuning en hulp aan kinderen met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte, en/of aan kinderen van ouders met een beperking. Het dienstenaanbod van WSG behelst een breed spectrum, van veelvoorkomende tot zeer complexe opvoedvragen. De zorg voor kinderen en/of ouders met een beperking vraagt veel extra’s. Bij veel van hen cliënten is er sprake van een complexe problematiek. Een beperking is immers levenslang en heeft gevolgen op alle leefgebieden. De gespecialiseerde deskundigheidsbevordering en het ontwikkelen van nieuwe interventies, is in handen van het Expertisecentrum William Schrikker. Voor meer informatie: www.williamschrikkergroep.nl

Over Everest
Als één ding zeker is in de wereld van financiële dienstverlening en centrale overheid, dan is het wel
verandering. Wetten en regels, technologieën, maatschappelijke trends, klantbehoeften, wat vandaag de norm is, kan morgen al achterhaald zijn. Everest ziet deze veranderingen met vertrouwen tegemoet. Sterker nog: Everest draagt er zelf aan bij. Met innovatieve ICT-oplossingen die banken, verzekeraars en (overheids)-instellingen in staat stellen om continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die zorgen voor efficiëntere ICT-processen. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving. Wat de doelen ook zijn, Everest helpt om ze te bereiken. Laat de toekomst maar komen.

Everest is de business engineering company die complexe businessvraagstukken vertaalt in innovatieve en wendbare IT-oplossingen voor financiële dienstverleners en centrale overheid. In 1996 opgericht en gevestigd in ’s-Hertogenbosch is Everest inmiddels 200 medewerkers sterk en onderdeel van Total Specific Solutions (TSS).

Voor meer informatie: www.everest.nl en www.totalspecificsolutions.nl. Volg Everest op Twitter: @Everest_NL

Meer informatie
Marcommit
Lisanne van der Drift
everest@marcommit.nl
035-5822730

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren