Nieuws

TechnoVision 2021 publieke sector – technologische trends overheid

Technologie vormt de wereld, binnen de publieke sector is dit niet anders. Denk aan al die overheden over de hele wereld die technologie gebruiken om hun reactie op kritieke kwesties te bepalen. Capgemini’s TechnoVision 2021 rapport bouwt voort op jarenlange ervaring en deskundige begeleiding met voor het eerst in de reeks een publieke sector editie.

In de snel veranderende wereld lijkt het alsof de traditionele strategische benaderingen ontoereikend zijn. De schaal van verandering lijkt, kortom, bijna overweldigend. Dus wat moeten en kunnen leidinggevende en actoren in de publieke sector doen om hierop te anticiperen?
Bij een vlaag van onvoorspelbare gebeurtenissen, uitdagingen en kansen kan technologie een centrale rol spelen om de overheid te helpen hiermee om te gaan. Echter, kan er door technologie in een data-gedreven omgeving ook de winnaars en verliezers bepaald worden. Om technologie op een duurzame en inclusieve manier toe te passen is een proactieve dialoog tussen de actoren in de publieke sector en IT essentieel.

Bewegen als water

Het TechnoVision rapport van Capgemini is hier om de dialoog op gang te brengen. Om te profiteren van de vele voordelen die technologie kan bieden, moeten organisaties in de publieke sector zich bewegen als water – dat is dan ook het hoofdthema van TechnoVision 2021, Capgemini’s jaarlijkse gids voor technologische trends.

Door het uitwerken van technologiestrategieën, -architercturen en -oplossingen die vormloos zijn, maar toch altijd stromen – net als water – kunnen overheden zich voorbij ‘gewoon’ agile, snel en responsief ontwikkelen. De leidende experts binnen Capgemini groep afkomstig uit 12 verschillende landen leggen in de publieke sector editie van TechnoVision 2021 aan de hand van praktische voorbeelden uit diverse overheidslagen uit hoe uw overheidsinstantie als water kan zijn.

Benieuwd?

Lees meer in ons nieuwste ‘TechnoVision Public Sector 2021 – Be Like Water’ rapport. Of vraag het unieke kaartspel aan en start de dialoog

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren