Artikel

Centric Overheid-magazine: eenmaal, andermaal, digitaal!

Een nieuwe lente en de nieuwe Centric Overheid is uit. Zoals altijd barstensvol digitale dienstverlening – én binnenkort in vernieuwde vorm online beschikbaar. Want bij een e-overheid hoort een e-magazine. Een betrouwbare, veilige en betaalbare digitale overheid? We zijn er bijna! Zeker als gemeenteland nog even collectief de schouders eronder zet om samen de ambities van het programma Digitaal 2017 waar te maken. Gelukkig zijn veel organisaties al een heel eind. De oplossingen zijn dan ook voor een groot deel al beschikbaar.

Neem de samenwerkende buurgemeenten Schagen en Hollands Kroon: wie daar online bijzondere bijstand aanvraagt, krijgt in veel gevallen al meteen een beschikking. Weet je direct waar je aan toe bent. Dat is tenslotte waar we naartoe willen met elkaar: je zaakjes vlot geregeld, liefst wanneer het jóu uitkomt. Wethouders Mary van Gent en Ben Blonk vertellen waarom zij inzetten op selfservice.

Oma in een robotpak

Verder legt bestuursadviseur en oud-gemeentesecretaris Jelle Lemstra van De Fryske Marren uit wat de ynwenners van zijn gemeente nou eigenlijk opschieten met zaakgericht werken, blijken oma’s in een robotpak géén science fiction, en praat een van de grondleggers van het Digitaal Stelsel Omgevingswet ons tussentijds even bij over de digitale ondersteuning van wat wel de grootste wetswijziging sinds Thorbecke wordt genoemd.

Magazine ontvangen?


Het magazine Centric Overheid informeert klanten bij de lokale overheid over actuele ontwikkelingen rond overheid en ICT. Wilt u de Centric-magazines ontvangen? Abonneer u kosteloos via centric.eu/magazines. Eerder verschenen nummers zijn ook online te bekijken.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren