Artikel

Centric Overheid-magazine neemt u mee naar de cloud

De cloud ontwikkelt zich in rap tempo tot de standaard in IT-dienstverlening. In de cloudspecial van het Centric Overheid-magazine onderzoeken we daarom hoe je optimaal profiteert van functionaliteit in de cloud, zonder je druk te maken om het onderhoud.

Share

Clouddiensten worden steeds volwassener en het gebruik ervan neemt toe. Ontzorging kent dan ook een aantal aantrekkelijke voordelen. Maar welke oplossing of mix van oplossingen ook het beste bij u past, iedereen die de overstap maakt staat voor de uitdaging die in te bedden in de eigen organisatie.

Een mooi voorbeeld daarvan leest u in het interview met bouwbedrijf Heijmans, dat vorig jaar in korte tijd overging naar een hybride cloudomgeving met Office 365.

Digicommissaris

En hoe staat het eigenlijk met de digitale overheid? Digicommissaris Bas Eenhoorn ziet namens het kabinet toe op de ontwikkeling van een landelijke digitale infrastructuur voor de overheid. Eenhoorn legt uit waar we ons bevinden en welke stappen er nog te zetten zijn, willen burgers straks al hun zaken met de overheid veilig en gemakkelijk digitaal kunnen regelen.

Verder kijken we naar de voordelen van cloudbased identiteitbeheer, onderzoeken we de meerwaarde van samenwerken in de cloud, en maken we een zijstap naar de actualiteit van de transformatie jeugdzorg, benieuwd naar het antwoord op de vraag: hoe snel leer je sturen als je aan het roer wordt gezet? Dat en meer, in het juninummer van Centric Overheid.

Vraag het magazine kosteloos aan!

Het magazine Centric Overheid informeert klanten bij de lokale overheid over actuele ontwikkelingen rondom overheid en ICT. Wilt u de papieren Centric-magazines ontvangen? Abonneer u kosteloos via centric.eu/magazines. Eerder verschenen nummers zijn online te bekijken.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren