Nieuws

Chris van Dam wil zijn expertise blijven inbrengen in Tweede Kamer

De Tweede Kamer moet afscheid nemen van de digitale specialisten Kees Verhoeven (D66), Jan Middendorp (VVD en IT-politicus 2020), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) en Chris van Dam (CDA). De laatste verzet zich ertegen. Kan het lukken? Van Dam is optimistisch: “Ik krijg steun uit heel veel hoeken, ook onverwachte."

Het vertrek van digitale kennis gebeurt net nu de Tijdelijke Commissie Digitale Toekomst met een kloek eindrapport komt dat de kraamkamer is voor een permanente Kamercommissie Digitale Zaken.
Chris van Dam hoopt daar alsnog deel van te gaan uitmaken. Nadat het partijbestuur van het CDA hem voor de Tweede Kamerverkiezingen op de hoogstwaarschijnlijk onverkiesbare plaats 24 zetten, vijzelde Van Dam zijn politieke profiel op als voorzitter van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.
Maar Van Dam strijdt nu voor herverkiezing met voorkeursstemmen, ook door zijn ICT-profiel te benadrukken: “We moeten in de Kamer juist veel meer kennis van het digitale domein opbouwen, en niet afbreken”, zegt Van Dam in een vraaggesprek voor iBestuur over de Vaste Commissie Digitale Zaken, dat in het volgende magazine zal verschijnen. Als ex-officier van justitie bestreek hij afgelopen vier jaar vooral justitie- en politiedomeinen, maar gaandeweg kreeg hij veel meer aandacht voor digitale zaken. Niet op de laatste plaats door snel groeiende cybercrime.

Kan het lukken? Van Dam is optimistisch: “Ik krijg steun uit heel veel hoeken, ook onverwachte. M’n verkiezingsfonds is gevuld met tienduizenden euro’s, opgebouwd uit allemaal kleinere bedragen van gewone mensen die zich spontaan melden. Daarop afgaande maak ik een kans. Die wil ik niet laten liggen, zonder uiteraard deloyaal aan de partij te worden. En ik hoop natuurlijk dat de nieuwe Tweede Kamer nog meer expertise in ICT mag verwelkomen.”

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren