Persbericht

Internationale versie van de CIP Privacy Baseline

Het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) heeft op 22 november 2018, samen met netwerkpartner Mexon Technology, de internationale versie gepresenteerd van de CIP Privacy Baseline.

Het kan voor organisaties een uitdaging zijn om op een juiste manier met persoonsgegevens om te gaan. Wat, waar, door wie en op welke wijze zaken geregeld moeten worden om privacy op een juiste wijze te waarborgen is voor (medewerkers van) organisaties niet altijd duidelijk. Daarom heeft CIP de Privacy Baseline ontwikkeld: de Privacy Baseline geeft organisaties concrete handvatten om persoonsgegevens op een juiste manier te beschermen. In de Privacy Baseline zijn de eisen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vertaald naar concrete, hanteerbare normen die duidelijk maken wat organisaties moeten doen om in overeenstemming met de wet de privacy van de betrokkenen te waarborgen.

Initiatiefnemer voor de Engelstalige versie van de CIP Privacy Baseline is CIP netwerkpartner Mexon Technology. Zij gebruiken de Engelstalige versie in hun adviezen aan multinationale relaties rondom gegevensbescherming. CIP directeur Ad Reuijl: ‘We zijn er trots op dat er voor de producten die we samen met ons netwerk ontwikkelen, ook belangstelling is buiten Nederland. Dit maakt CIP nog geen internationaal opererende organisatie, maar we reageren graag op de behoeften binnen ons netwerk. AVG valt tenslotte onder Europese wetgeving en internet, cyber security en internetcriminaliteit kent geen landsgrenzen.’

Het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) is zes jaar geleden opgericht om Nederlandse overheden te ondersteunen bij het verantwoord omgaan met privacygegevens. De CIP-producten dragen bij aan de informatieveiligheid van organisaties in binnen en buitenland. Niet alleen de CIP Privacy Baseline is beschikbaar in het Engels, ook andere CIP-producten krijgen steeds vaker een Engelstalige variant. De vertalingen worden in Nederland gebruikt door internationaal opererende organisaties. Daarom is recentelijk ook de CIP-website voorzien van een Engelstalige landingspagina.

Over CIP

Het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming is een publiek-private netwerkorganisatie, opgezet in 2012 door de Belastingdienst, DUO, SVB en UWV. Het CIP wil een relevante bijdrage leveren aan de informatieveiligheid van de Nederlandse overheid en de ketens waarin de organisaties samenwerken. Daarmee werkt het CIP – samen met zijn ruim 2.700 leden – ook aan het vertrouwen bij burgers in de dienstverlening van de overheid. CIP ontwikkelt en verspreidt kennis en instrumenten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Over Mexon Technology

Mexon Technology is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van IT Servicemanagement. Door deze expertise ook toe te passen op het gebied van Informatiebeveiliging en Privacybescherming zijn unieke innovatieve producten ontstaan. Producten die organisaties helpen ‘in control’ te komen (en te blijven) over hun bedrijfsprocessen. De ‘best-practices’ uit de wereld van service management worden toegepast op en gecombineerd met al aanwezige informatie, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie, maar ook op actuele wet- en regelgeving.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren