Personalia

Dany Venema per 1 mei directeur Doc-Direkt bij BZK

Dany Venema wordt met ingang van 1 mei 2022 directeur Doc-Direkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is op dit moment manager Strategie bij de Justitiƫle Informatiedienst (JustID) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij gaat o.a. richting geven aan de organisatie verandering die volgt uit de toenemende digitalisering en het actieplan Open op Orde.

Beeld: Algemene Bestuursdienst

Dany Venema is een expert op het gebied van (digitale) informatievoorziening. Binnen JustID hield hij zich bezig met e professionalisering van de Informatievoorziening in de Strafrechtketen, het uitwerken van de informatie- en datastrategie, architectuur en de bijbehorende kaders. Hij heeft binnen JustID ook de Academie opgericht en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

De directeur Doc-Direkt heeft drie opgaven. Ten eerste het bewerken van papieren archieven en in opdracht van departementen onderbrengen bij het Nationaal Archief, ten tweede de digitalisering van de bestaande producten door te ontwikkelen en ten derde een actieve bijdrage te leveren aan het Nationaal Actieplan Open Overheid. Ook gaat hij richting geven aan de organisatie verandering die volgt uit de toenemende digitalisering en de gevolgen van het actieplan Open op Orde.

Venema studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Hij promoveert momenteel aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren