Blog

Eigen broek ophouden

Dit moeten we toch niet willen. Halve overheden die zonder onze toestemming onze data verhandelen om de broek op te houden. Overheid: regel dit nou eens fatsoenlijk. Wat moet de burger er wel niet van denken!

De Kamer van Koophandel en Meld Misdaad Anoniem zweven allebei ergens in een andere uithoek van het publiek-private universum; ze moeten hun eigen broek ophouden. Of op zijn minst één broekspijp dan toch.

De Kamer van Koophandel verkoopt sinds jaar en dag de data van de ene ondernemer, die zich verplicht inschrijft in het Handelsregister, aan de andere ondernemer die daar brood inziet. Zo stuurt een reclamebedrijf ons elk jaar een paar goedkope pennen met opdruk ‘iBestuur’ in de hoop dat we er nog 500 bestellen om uit te delen. En omdat een steeds groter deel van de marketing online gebeurt, wordt je tegenwoordig als ondernemer op Facebook bestookt met diezelfde Handelsregistermunitie.

Meld Misdaad Anoniem – in de ogen van de burger een verlengstuk van de politie – is een stichting die van de subsidie niet rond kan komen en bij moet klussen. Als u anoniem de hennepkwekerij van de buren meldt bij MMA, dan geeft die dat niet alleen door aan de politie maar tegen betaling ook aan de gemeente, het energiebedrijf en de verzekeraar.

Boeiende materie voor de Autoriteit Persoonsgegevens, want geloof maar dat de privacy in het geding is bij het doorverkopen van een dergelijke melding aan de verzekeraar of het energiebedrijf.
Maar belangrijker: dit moeten we toch niet willen. Halve overheden die zonder onze toestemming onze data verhandelen om de broek op te houden. Overheid: regel dit nou eens fatsoenlijk. Wat moet de burger er wel niet van denken!

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren