Nieuws

Omgevingswet; Gewoon blijven ademhalen

De onduidelijkheid was te verwachten; aan de ene kant een minister die vlak na zijn aantreden iedereen verzekerde dat dit nou echt de laatste ultieme deadline was en een “parlementair proces” dat weer roet in het eten gooit. Enable U heeft al lange tijd rekening gehouden met een overgangsperiode waar het oude- en nieuwe stelsel gewoon naast elkaar blijven draaien.De nieuwe omgevingswet is complex, dat weten we inmiddels. Een bundeling van meer dan 26 wetten die er nu voor zorgen dat ruimtelijke ordening niet zo bijster efficiënt werkt moet er voor zorgen dat we straks sneller en efficiënter vergunningen kunnen verlenen. Vergunningen waar bouwend Nederland met smart op zit te wachten, of het nu particulieren, bedrijven of de overheid zelf is. Er zijn dus veel partijen bij betrokken die allemaal hun eigen agenda hebben.

Één ding staat vast, uitstel zal het tanende vertrouwen in de overheid nog verder ondermijnen. De eerste en tweede kamer hebben de wet goedgekeurd en misschien moeten we eens wat meer vertrouwen hebben in het oplossend vermogen van onze ambtenaren en de ICT bedrijven die zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet hebben om de nieuwe standaard te ondersteunen.

Enable U heeft al lange tijd rekening gehouden met een overgangsperiode waar het oude- en nieuwe stelsel gewoon naast elkaar blijven draaien. Wacht daarom vooral niet te lang met het installeren en testen van de software die de nieuwe omgevingswet ondersteunt en blijf vooral rustig ademhalen. Wij zijn er klaar voor.

Nieuwe uitstel omgevingswet? Wij zorgen dat u gewoon kunt blijven ademhalen!

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren