Markt en overheid
Podcast

Hoe kan techniek de uitvoeringskracht van de overheid vergroten?

In de serie ‘Uitvoerig- een podcast over de uitvoeringskracht van de overheid‘ gaan we in gesprek met topambtenaren, waarbij hun werkomgeving en expertise centraal staan. Waar zien zij kansen voor de overheid? Hoe kunnen we de uitvoeringskracht van de overheid vandaag al vergroten? En welke rol speelt technologie bij het vergroten van die uitvoeringskracht?

De uitvoeringskracht van ondernemend Nederland

In aflevering vier van de podcastserie Uitvoerig, gaan Beate van Dongen Crombags, partner bij EY, en Abdeluheb Choho, directeur van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, met elkaar in gesprek. Dit alles onder de deskundige begeleiding van Esther van Rijswijk.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een orgaan met een zeer uiteenlopend takenpakket. Zo speelt zij een belangrijke rol in de energietransitie maar is zij ook verantwoordelijk voor de afhandeling van de waterschade in Limburg en Noord-Brabant, bekend als de Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL). De kerntaak van RVO is echter ondersteuning te bieden aan ondernemers met informatie, advies, financiering en netwerkmogelijkheden. Hiervoor zet zij steeds vaker technologische hulpmiddelen in. Toch blijft de ondernemer centraal staan. Juist door allerlei processen, zoals subsidieaanvragen, te automatiseren komt er meer ruimte voor menselijk contact. Bijvoorbeeld om ondernemers die ineens een groot bedrag terug moeten betalen, persoonlijk te bellen.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • De verantwoordelijkheid van ‘de driehoek’ is de sleutel om de uitvoeringskracht te vergroten
  • Zet techniek en IT niet alleen in voor efficiency, maar juist ook voor kwaliteit (menselijke maat)
  • In een crisissituatie weet men elkaar wél snel te vinden bij de aanpak van een probleem en het ontstaan van een regeling

Luister de podcast via uw favoriete podcastapp: SpotifyApple Podcasts of Google Podcasts.

Luister en discussieer mee

Bent u benieuwd naar bovenstaande of één van de andere gesprekken?​ In ‘Uitvoerig’ een podcastserie over de uitvoeringskracht van de overheid gaat EY in gesprek met topambtenaren waarbij hun werkomgeving en expertise centraal staan. ​

Waar liggen de kansen en hoe kunnen we de uitvoeringskracht vandaag al vergroten? ​ Luister en discussieer ook mee via deze link.

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren