Personalia
Personalia

Gerco van der Wilt gaat afdeling Informatiemanagement bij EZK/LNV leiden

Gerco van der Wilt | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Gerco van der Wilt gaat per 1 maart 2024  leiding geven aan de afdeling Informatiemanagement Bedrijfsvoering voor de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). In deze functie is hij ook plaatsvervangend directeur Informatievoorziening voor beide ministeries.

Zijn functie heeft officieel ‘kwartiermakend afdelingshoofd Informatiemanagement Bedrijfsvoering. Een belangrijke verantwoordelijkheid van Van der Wilt is het versterken van de regierol op de zogenaamde Shared Services Organisaties (SSO’s). Ook vervult hij namens de directie de opdrachtgeversrol richting diverse grote ICT-projecten. Daarbij heeft hij een belangrijke taak in het moderniseren van de ICT-infrastructuur waarbij de verdere beweging wordt gemaakt van maatwerk naar meer generieke diensten, waaronder ook een migratie naar nieuwe systemen.

Van der Wilt werkt op dit moment bij de Veiligheidsregio Utrecht als hoofd van de afdeling ICT Beheer & Informatievoorziening en als CIO.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren