Personalia

Gino Laan nieuwe directeur RINIS

Gino Laan is benoemd als nieuwe directeur van de Stichting RINIS, deze organisatie verzorgt al ruim 25 jaar digitale gegevensuitwisseling tussen overheidsorganisaties. Gegevens hoeven daardoor maar één keer te worden vastgelegd en kunnen daarna worden hergebruikt. Daarmee vergroten uitvoeringsorganisaties het gemak voor burgers en bedrijven.

Gino Laan | Beeld: ICTU

Gino Laan wil RINIS de komende jaren begeleiden naar een nauwer partnerschap met RINIS-deelnemers en andere partijen. ‘Onze kerncompetenties zijn daarin even belangrijk: een gegarandeerde, betrouwbare en veilige gegevensuitwisseling tussen overheidsorganisaties, met als doel betere dienstverlening voor burgers en bedrijven.’

Gino Laan kent de e-overheid van binnenuit. Na een carrière bij verschillende IT-bedrijven kwam hij in 2000 in dienst bij BZK als beleidsmedewerker e-overheid. Na een periode van 11 jaar op JenV keerde hij in 2016 terug bij BZK en zette hij zich de laatste jaren in voor de Douane.

Als onafhankelijke stichting met een publieke taak speelt RINIS een centrale rol in het hart van de e-overheid. RINIS wisselt meer dan 2 miljard berichten per jaar uit en draagt bij aan de innovatie van gegevensuitwisseling in de e-overheid.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren