Personalia
Personalia

Jeroen Schipper is CISO van het jaar 2024

Jeroen Schipper in het gemeentehuis Den Haag, foto gemeente Den Haag
Jeroen Schipper is sinds zes jaar CISO bij de gemeente Den Haag | Beeld: Gemeente Den Haag

Jeroen Schipper, CISO van de Gemeente Den Haag, is verkozen tot CISO van het jaar 2024. Hij kreeg de award uitgereikt op de eerste CISODAY. De jury roemt zijn transformatieve rol en holistische, inclusieve aanpak van cybersecurity.

Schipper heeft de afgelopen jaren de beveiligingsstrategie van de gemeente Den Haag vanaf de grond opgebouwd en levert een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van het CISO-beroep. Juryvoorzitter, CISO  Rijk, Aart Jochem, noemde hem een voorbeeld voor zijn collega’s. “Zijn visie op de functie, zijn vermogen om te plannen, invloed uit te oefenen en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden zijn door de jury getoetst en besproken en bleken de beste van alle genomineerden.”

Over zijn rol als CISO van Den Haag schrijft hij bij zijn nominatie: “Mijn doel is om digitale veerkracht op te bouwen. We richten ons niet alleen op het beveiligen van de systemen, we willen er zeker van zijn dat we voorbereid zijn als er daadwerkelijk iets gebeurt. Daarom oefenen we veel en trainen we mensen in cybercrisismanagement. Ons motto is ‘veiligheid door transparantie’: alles wat wij genereren is vrij beschikbaar zodat ook andere organisaties kunnen profiteren van onze geleerde lessen.”

Overige genomineerden voor de prijs waren de CISO’s Jan Joost Bierhoff (Heineken), Floor van Eijk (NN), Pieter van Houten (SHV) en Lies de Wit (Stater).

Award voor Hans de Vries

Hans de Vries, Chief Cybersecurity and Operational Officer bij ENISA en ex-Directeur van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), ontving de Cybersecurity Achievement Award van Dimitri van Zantvliet voor zijn aanhoudende bijdrage aan het versterken van de cybersecurity in Nederland.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren