Personalia

Jolein Baidenmann programmamanager Transparantie in Informatie bij EZK/LNV

Jolein Baidenmann start per 15 juli 2022 als Programmamanager Transparantie in Informatie bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het programma moet een boost geven aan het op orde brengen van de informatiehuishouding en het werken aan meer openbaarheid.

Jolein Baidenmann: “Een transparante en naar buiten gerichte overheid is een voorwaarde als je samen met overheid, politiek en inwoners aan maatschappelijke uitdagingen wil werken.”| Beeld: RDDI

EZK en LNV willen in 2027 maximaal transparant zijn in hun handelen, besluitvorming en verantwoording. De informatiehuishouding en informatieverstrekking moet zo ingericht worden dat inzicht in beleid en besluitvorming kan worden geboden aan de samenleving en de politiek.

Bij de ministeries van EZK en LNV is in maart 2021 het programma Transparantie in Informatie opgericht. Jolein Baidenmann vervult sinds 2020 de functie van programmamanager vanuit de Pool voor de ministeries van EZK en LNV. Ze studeerde Internationaal en Europees Recht aan de Universiteit van Utrecht.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren