Personalia

Joost Romswinckel stafhoofd Generieke ICT Voorzieningen en CTO bij het RIVM

Joost Romswinckel is per 1 maart officieel van start gegaan als stafhoofd Generieke ICT Voorzieningen bij het RIVM. Hij vervult hiernaast de rol van Chief Technology Officer (CTO). De benoeming komt voort uit de nieuw ingerichte directie Informatievoorziening. Hij was al sinds oktober 2018 werkzaam bij het SSC-Campus voor het RIVM als Hoofd Operations en CTO (a.i.).

Joost van Romswinckel | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Joost Romswinckel gaat deel uit maken van een nieuw Managementteam dat als opdracht heeft de IV-organisatie verder door te ontwikkelen. Samen met Rob de Haan, directeur Informatievoorziening, tevens CIO bij het RIVM te gaan bouwen aan een toekomstbestendige (informatie)organisatie. “Beter worden in de dingen die we doen en de techniek voor ons laten werken, zijn hierbij van belang om onze verschillende afnemers van betrouwbare, robuuste en doelmatige IV-oplossingen te voorzien. Toekomstgerichte personeelsontwikkeling en toekomstbestendige techniek (waaronder Cloud) zijn een groot onderdeel van de veranderopgave die wij als RIVM-IV de komende jaren doormaken. Persoonlijk ben ik vooral trots om van deze veranderopgave deel uit te mogen maken,” aldus Romswinckel.

Romswinckel heeft onder andere meerdere leidinggevende functies bekleed in de private sector; bij Getronics PinkRoccade voor verschillende klanten als de NS, Royal Dutch Shell en de NAM. Vervolgens heeft Joost zich ontwikkeld op gebied van IT-Procesmanagement, ITSM, ITIL. Sinds 2011 is Joost werkzaam bij de Rijksoverheid waar hij onder andere leiding heeft gegeven aan een Projectbureau en heeft bijgedragen aan een transitie naar Agile werken.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren