Personalia
Personalia

Lisette Broersen hoofddirecteur Transities bij RVO

Lisette Broersen | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Lisette Broersen wordt vanaf 1 januari 2024 hoofddirecteur Transities bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De hoofddirecteur Transities is ook Chief Data Officer.

Met haar meerjarenstrategie “Kompas voor een duurzame toekomst” richt RVO zich op drie maatschappelijke transities:

  • de klimaat- en energietransitie
  • de transitie naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem
  • de transitie naar een toekomstbestendige en digitale economie

Voor het realiseren van deze ambitie wordt de organisatiestructuur van RVO op een nieuwe manier ingericht volgens drie hoofddirecties: Transities, Publieke Dienstverlening en Organisatie. Met de benoeming van Broersen is de hoofddirectie van RVO compleet. De hoofddirectie bestaat verder uit Frank de Jonge, hoofddirecteur Organisatie Johan Maas en algemeen directeur Abdeluheb Choho.

Lisette Broersen werkt op dit moment als divisiedirecteur Individuele Zaken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hiervoor was zij opvolgend hoofd Informatiemanagement, waarnemend directeur Klantcontact & Dienstverlening en divisiehoofd Regie & Expertise bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Verder bekleedde zij diverse managementfuncties bij onder andere DUO en CFI. Ze studeerde Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren