Personalia
Personalia

Mathieu Paapst coördinerend juridisch adviseur bij Forum Standaardisatie

Portret Mathieu Paapst, Universiteit Groningen
Mathieu Paapst | Beeld: Universiteit Groningen

Mathieu Paapst is per 1 mei gestart als coördinerend juridisch adviseur op het gebied van open standaarden bij het Bureau Forum Standaardisatie. In die rol gaat hij adviseren op het gebied van naleving, toezicht en handhaving van voor de overheid wettelijk verplichte standaarden.

Naast advies over de verplicht  wettelijke standaarden als Digitoegankelijk en HTTPS/HSTS, ISO 27001 en pdf/a,  waarop de “Pas toe of leg uit” beleidsregel van toepassing is, gaat hij zich ook bezig houden met allerlei ontwikkelingen zoals GenAI, Digitale Vertalingen/Wetsanalyse, algoritmeregisters, Europese regelgeving, of gebruik van de cloud , waarvoor nieuwe standaarden ontwikkeld en mogelijk voorgeschreven  gaan worden.

Paapst is internetrecht-jurist en empirische rechtswetenschapper. Sinds vier jaar werkt hij als Universitair docent Recht en ICT bij de Rijksuniversiteit Groningen. Hij blijft naast zijn nieuwe functie ook colleges geven in Groningen op het gebied van het IT-recht, digitale overheid, en Legal Tech, schrijft hij op LinkedIn. Hiernaast is hij voorzitter van de Ethische commissie van de Gemeente Groningen en voorzitter van de Raad van Toezicht bij Stichting Pleio.

 

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren