Overheid in transitie
Nieuws

Modernisering Caribisch Nederlandse identiteitsinfrastructuur van start

Het BSN-nummer is nodig om de overheidsdienstverlening verder te kunnen digitaliseren. | Beeld: Shutterstock

De consultatieronde van het wetsvoorstel invoering BSN en voorzieningen digitale overheid BES (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) is gestart. Als eerste grote stap in de modernisering van de Caribisch Nederlandse identiteitsinfrastructuur wordt het BSN ingevoerd. Bewoners van Caribisch Nederland kunnen daardoor vanaf 2025 gebruik maken van DigiD voor online diensten.

De invoering van het BSN in Caribisch Nederland is een belangrijke doelstelling van de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren van het kabinet. Het beoogt een bijdrage te leveren aan het creƫren van een gelijkwaardiger niveau van digitalisering in Caribisch Nederland.

In Europees Nederland maken we al 18 jaar gebruik van de BSN-infrastructuur. Het BSN-nummer is nodig om de overheidsdienstverlening verder te kunnen digitaliseren. Op termijn vervangt het BSN het ID- en CRIB-nummer dat nu in contact met de overheid wordt gebruikt om personen te identificeren.

Tot en met 31 juli kan iedereen online op het voorstel reageren.

Het wetsvoorstel is gelijktijdig voor advies aan de Autoriteit Persoonsgegevens en de Commissie Bescherming Persoonsgegevens BES voorgelegd.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren