Persbericht

Netcompany levert Deense coronapaspoort app

Het Deense Agentschap voor Digitalisering en de Deense autoriteit voor gezondheidsgegevens hebben de Deense IT-dienstverlener Netcompany, dat ook een vestiging heeft in Delft, gekozen als leverancier voor de ontwikkeling en levering van de Deense corona-paspoort-app, die zal bijdragen aan de heropening van de samenleving in Denemarken in mei.

“We zijn er trots op dat de autoriteiten ons deze kritieke taak hebben toevertrouwd. Het digitale coronapaspoort zal een essentieel instrument zijn bij het versnellen van de terugkeer naar een normaler dagelijks leven in Denemarken, waarbij we gemakkelijker de grens over kunnen en de samenleving weer kunnen heropenen, op basis van testen, vaccinaties en immuniteit. Netcompany heeft aanzienlijke ervaring in het ontwikkelen van digitale oplossingen die cruciaal zijn voor de samenleving, en wij zullen ons volledig inzetten om de oplossing te leveren waar zoveel Denen op wachten,” zegt André Rogaczewski, CEO van Netcompany. De oplossing, die naar verwachting in mei klaar zal zijn, zal veilig en gebruiksvriendelijk zijn, en zowel burgers als bedrijven veel voordeel opleveren, aldus de CEO.

“Helaas denk ik dat we nog lange tijd met het coronavirus zullen moeten leven, maar onze kinderen moeten weer naar school, het bedrijfsleven, de horeca en het culturele leven moeten weer tot bloei komen, zaken die ons allemaal ten goede zullen komen. In deze tijden zal het digitale coronapaspoort een waardevol instrument zijn in de strijd tegen Covid-19,” zegt André Rogaczewski, terwijl hij benadrukt dat de app ook moet voldoen aan alle eisen die door de EU zijn vastgesteld. Veel Deense bedrijven zijn afhankelijk van de mogelijkheid om te reizen. André Rogaczewski kijkt dan ook uit naar het feit dat de corona paspoort app het voor bedrijven weer makkelijker maakt om landsgrenzen over te steken.

“Als land zijn we afhankelijk van de buitenwereld. Bedrijven moeten klanten en partners kunnen ontmoeten, maar ook toegang krijgen tot nieuwe markten. Als mensen hebben we de behoefte om op vakantie te gaan, om nieuwe plaatsen en culturen te ervaren. Herstel van mobiliteit en beweging is essentieel voor ons allemaal,” zegt André Rogaczewski. Hij verheugt zich op de nauwe samenwerking met de betrokken autoriteiten en met de opgerichte adviesraad die zal adviseren over bijvoorbeeld gegevensbeveiliging en de belangen van het bedrijfsleven. “Ik ben erg blij met de toevoeging van een bekwame adviesraad en kijk uit naar een nauwe samenwerking. Dit zal ervoor zorgen dat de oplossing wordt gebouwd met volledige inachtneming van de bescherming van de privacy van de gebruiker en de belangen van culturele instellingen en bedrijven”, aldus André Rogaczewski.

Netcompany boekt veel succes met het digitaliseren van Europese overheden door gebruik te maken van het Netcompany Govtech Framework – een disruptieve, niet op een licentie gebaseerde aanpak voor de snelle ontwikkeling van cruciale overheidsoplossingen die overheden in staat stelt samen te werken, ervaringen op te bouwen en te delen, gebaseerd op Netcompany’s diepgaande kennis over hoe samenlevingen gedigitaliseerd kunnen worden. Het digitale corona-certificaat is een van de vele oplossingen in dit kader.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren