Digitalisering en democratie
Nieuws

Nieuwe Technologie Kieswijzer staat online

Net als in 2021 heeft Rudy van Belkom, directeur van de┬áStichting Toekomstbeeld der Techniek (STT), voor de komende verkiezingen de Technologie Kieswijzer uitgebracht. Vul deze in en ontdek welke politieke partijen de meeste raakvlakken met uw opvattingen hebben over de aanpak van ‘digitale zaken’.

Waar moet de verantwoordelijkheid liggen voor digitalisering? Bij een minister van Digitale Zaken? Kunnen we aan de markt overlaten? Of iets er tussen in? Hoe streng moeten we AI gaan reguleren? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen in de digitale samenleving? In de Technologie Kieswijzer worden 17 vragen voorgelegd met vijf mogelijke antwoorden. Daarbij gaat het niet zozeer om het wat, maar vooral om hoe de lezer denkt dat bepaalde zaken het beste zouden moeten worden aangepakt.

Klik HIER voor de Technologie Kieswijzer

Na het beantwoorden van de 17 vragen wordt u gevraagd aan te geven welke drie onderwerpen u het belangrijkste vindt en presenteert de Kieswijzer de standpunten van partijen op de door u aangegeven thema’s. Ook rolt er een soort van stemadvies uit, een lijst met partijen die het meest overeenkomen de door u aangegeven aanpak op alle onderwerpen.

 

 

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren