Personalia
Personalia

Paul Veringmeier per 1 mei manager CIO Office bij de Douane

Portret Paul Veringmeier
Paul Veringmeier | beeld: Algemene Bestuursdienst

Paul Veringmeier wordt per 1 mei 2024 benoemd tot manager CIO Office bij de directie Informatie Management van de Douane bij het ministerie van Financiën.

Paul Veringmeier gaat leidinggeven aan het CIO-office dat uit zo’n 20 medewerkers bestaat. De afdeling is onder meer verantwoordelijk voor het managen van ons ICT-portfolio, de kaderstelling, Enterprise Architectuur, data-governance, privacy, informatiebeveiliging en informatiehuishouding van de Douane.

Het CIO-office is onderdeel van de directie Informatiemanagement Douane, die verantwoordelijk is automatiseringstoepassingen ten behoeve van het primaire proces van de Douane. Ook stimuleert de directie dat er wordt geïnvesteerd in data-gedreven werken, de verdere doorontwikkeling op het gebied van de bedrijfsvoering en de financiële functie van de Douane.

Veringmeier is sinds 2019 werkzaam als afdelingshoofd Informatiemanagement, Data en Security binnen de directie MKB van de Belastingdienst. Hij begon zijn loopbaan in 1980 bij de Douane, waar hij in diverse vakinhoudelijke en leidinggevende functies werkte. In 2011 maakte hij binnen de Belastingdienst de overstap naar Toeslagen. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam en Fiscaalrecht aan de Erasmus Universiteit.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren