iBestuur Congres 2021: Informatie houdt open huis

Informatie is een wezenlijke grondstof voor de werking van ons overheidsapparaat en vitaal voor verantwoording in onze democratie. Met Open op Orde heeft het kabinet Rutte III een grootscheepse verandering van de informatiehuishouding van het rijk in gang gezet. Jaap Haenen, Lucas Lombaers en Lourens Visser praten je tijdens het iBestuur Congres bij over de actuele stand van zaken.

Informatie mag niet kwijt zijn, laat staan dat er twijfel is over de juistheid en echtheid ervan. Het Rijk is gestart met een flinke klus om de informatiehuishouding op orde te krijgen.
Informatiehuishouding staat overigens niet op zichzelf. Het is de basis voor een goede informatievoorziening. En in die informatievoorziening gaat ook het nodige veranderen.

Datum: 15 september
Tijd: 14:00 – 14:45 uur
Plaats: Achter uw pc, laptop of tablet

Aan het roer van die veranderingen staat Lucas Lombaers, programmadirecteur POK bij het ministerie van BZK. Daarin wordt hij bijgestaan door onder andere Jaap Haenen – voormalig CIO van Eindhoven – die de komst van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding voorbereidt. Het driemanschap wordt gecompleteerd door de CIO Rijk, die er niet voor niets voor koos om Informatiehuishouding als apart, eigen thema vorm te geven in de nieuwe I-strategie Rijk. In deze sessie praten ze je bij over de actuele stand van zaken, met misschien wel een tipje van de regeringscommissaris-sluier …

Jaap Haenen is Kwartiermaker Regeringscommissaris Informatiehuishouding bij het ministerie van BZK

Lucas Lombaers is Programmadirecteur POK bij het ministerie van BZK

Lourens Visser is CIO Rijk bij het ministerie van BZK

Online deelname iBestuur Congres 2021

Online deelname aan het iBestuur Congres 2021 is uitsluitend bedoeld voor bestuurders, beslissers en professionals uit de overheid. Behoort u tot de doelgroep, maar u heeft nog geen uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren