Nieuws

Wob-verzoek wordt Woo-verzoek: van traag naar graag!

Bij bijna 80% van de Wob-verzoeken wordt de wettelijke maximale termijn niet gehaald. Wat gaat hier fout en wat gaat er straks, als het tijdperk van de Wet open overheid is aangebroken, beter? Op *donderdag 14 april* praten we hierover tijdens de eerste in een reeks Keukentafelsessies met Arre Zuurmond, de regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Arre Zuurmond is regeringscommissaris Informatiehuishouding | Beeld: Lex Draijer, De Beeldredaktie

Tijdens deze eerste Keukentafelsessie is het vertrekpunt het rapport ‘Ondraaglijk traag; Analyse afhandeling Wob-verzoeken’ van het Instituut Maatschappelijke Innovatie en Open State Foundation.

Doet u mee?

In een open gesprek, waarin vragen net zo belangrijk zijn als antwoorden, zoekt Arre Zuurmond samen met zijn gasten naar oplossingen. U kunt de Keukentafelsessie online bijwonen. Gasten zijn onder andere Guido Enthoven, Serv Wiemers, Bas van Beek, Magchiel van Meeteren en Charlotte Grezel. Bekijk hier het hele programma.

Wanneer: Donderdag 14 april, 15:00-17:30 uur
Waar: Live opname vanuit KB nationale bibliotheek in Den Haag
Wat: Kijken & meedoen: online

Aanmelden via deze link

De regeringscommissaris neemt ons het komende jaar mee in de dilema’s en kansen op het gebied van de informatiehuishouding van de overheid. Hij nodigt hiertoe gasten uit aan de keukentafel: die bevindt zich deze eerste sessie in de KB Nationale Bibliotheek Den Haag. Daarna gaat de keukentafel op tournee langs verschillende openbare bibliotheken in het land.

De keukentafelsessie worden georganiseerd door iBestuur en het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI).

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren