Personalia

Roelien Kamminga (VVD) nieuwe voorzitter Kamercommissie Digitale Zaken

De 35 leden van de commissie Digitale Zaken in de Tweede Kamer hebben 9 februari jl. uit hun midden een nieuwe voorzitter gekozen. Roelien Kamminga (VVD) volgt SP-parlementariƫr Renske Leijten op als voorzitter van de commissie. Ze is sinds de verkiezingen vorig jaar lid van de Tweede Kamer en zit nog in 16 andere commissies van de Tweede Kamer.

Rolien Kamminga is lid van de Tweede Kamer voor de VVD | Beeld VVD

Kamminga is in totaal bijna een jaar actief in de Tweede Kamer. Ze heeft geen noemenswaardige achtergrond waarin digitalisering een grote rol speelt. Wel is ze ambtelijk en bestuurlijk actief geweest op veiligheidsvraagstukken. Zo was ze achtereenvolgens afdelingshoofd Businessunit Veiligheidsonderzoeken, Adviseur Inlichtingen- en Veiligheidsvraagstukken en Raadsadviseur en Hoofd Openbare Orde, Inlichtingen en Veiligheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De commissie Digitale Zaken is vorig jaar ingesteld op advies van de tijdelijke commissie Digitale Toekomst. In deze commissie worden technologische thema’s behandeld die grote maatschappelijke impact hebben, zoals kunstmatige intelligentie (AI), algoritmen en Big Data. Dat is niet alleen belangrijk voor ontwikkelingen in de werkgelegenheid en de publieke veiligheid, maar ook vanwege de gevolgen voor de democratische processen en privacy.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren