Blog

Serieuze ambtenaren

3FM maakt geen ambtenarengrappen meer, nu ambtenaren zich serieus inzetten voor het goede doel. Dit jaar wordt Serious Ambtenaar voor de vierde keer georganiseerd.

3FM maakt geen ambtenarengrappen meer, nu ambtenaren zich serieus inzetten voor het goede doel. Dit jaar wordt Serious Ambtenaar voor de vierde keer georganiseerd. Gemeenten, provincies, zorginstellingen en andere organisaties worden uitgenodigd om hun projecten in te brengen.

Serious Ambtenaar zamelt net als de deejays in het Glazen Huis geld in voor het goede doel. 3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Met de actie ‘Serious Ambtenaar’ zetten ambtenaren en professionals zich belangeloos in voor dit goede doel. Het werkt als volgt: organisaties dienen een adviesopdracht in en doneren € 5.000 aan Serious Ambtenaar. In ruil daarvoor zetten vrijwilligers twee dagen van hun vrije tijd in om in teamverband de opdracht uit te voeren.

De opdrachten zijn heel divers, ze gaan over o.a. dienstverlening, burgerparticipatie, beleid of ICT. Niet alleen overheden doen mee. Aan de vorige editie nam bijvoorbeeld PinkValley deel, een community voor innovatie en co-creatie en een initiatief van PinkRoccade Local Government. De vrijwilligers gingen toen de straat op om de behoefte van burgers aan gemeentelijke diensten en apps te peilen. Dit resulteerde in een aantal concrete ideeën voor apps in een app store voor de overheid. Een idee dat in die tijd is ontstaan, voor de app LARS, was uiteindelijk finalist voor de PinkValley Award.

Sanne van der Zanden, marketing- en communicatiespecialist bij PinkRoccade Local Government, over de deelname aan de vorige editie van Serious Ambtenaar: “Er kwam een team van negen mensen over de vloer die elkaar en onze organisatie niet kenden. In twee dagen tijd kwam veel energie en ideeën vrij, dat was echt bijzonder.” Het beviel zo goed dat PinkValley deze editie weer met een dergelijke opdracht meedoet aan Serious Ambtenaar, zegt ze. “Door het bij elkaar brengen van mensen ontstaan andere inzichten en nieuwe ideeën en toepassingen. Zo kunnen we samen een bijdrage leveren aan innovatie en vernieuwing binnen de lokale overheid en zorginstellingen.”

De gemeente Schiedam faciliteert dit jaar Serious Ambtenaar en wil een half miljoen euro ophalen. De teller staat inmiddels op 60 opdrachtgevers en 300 vrijwilligers. Organisaties worden van harte uitgenodigd om hun opdrachten in te brengen, zodat de serieuze ambtenaren straks een vette cheque aan het Glazen Huis kunnen overhandigen. We zijn eindelijk van die ambtenarengrappen af, laten we dat zo houden.
Serious Ambtenaar nodigt organisaties uit om hun opdrachten aan te melden èn vraagt professionals om zich op te geven voor de adviesteams: www.seriousambtenaar.nl

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren