Markt en overheid
Nieuws

Staatssecretaris Szabó wel op X (voorheen Twitter)

Voormalig staatssecretaris Alexandra van Huffelen voor Digitalisering stopte begin dit jaar met het plaatsen van berichten op X. Voor Zsolt Szabó, de nieuwe staatssecretaris voor Digitalisering, heeft het ministerie van BZK wel een officieel account op X aangemaakt. 

Szabó maakt gebruik van X onder de gebruikersnaam @Staatssec_BZK. Sinds het begin van deze maand heeft hij vijf berichten gepost. Deze berichten bespreken onder andere werkbezoeken en zijn voornemens binnen het kabinet. “Ik streef ernaar dat de overheid digitale technologieën op een verantwoorde manier gebruikt en uitstekende service verleent aan zowel burgers als bedrijven,” is wat hij in een van zijn eerste posts vermeldde.

“Het was een persoonlijke afweging van de vorige staatssecretaris om X te verlaten”, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Het is dus geen kabinetsbeleid en daarmee ook geen algemeen beleid binnen de overheid.

Haat en desinformatie

Van Huffelen wilde destijds een signaal afgeven. Volgens haar hield X zich niet aan de Europese wetten, X gaf volgens haar nepaccounts en verspreiders van haat en desinformatie ruim baan. “Als je als platform echt niet aan onze regels wil voldoen, dan is het voor mij tijd om afscheid te nemen.”

  • Bastiaan Smit | 1 augustus 2024, 16:07

    Erg jammer. Simpelweg het verkeerde signaal nu X nóg verder afglijdt en er elke week weer nieuwe voorbeelden opduiken van desinformatie en beïnvloeding rondom de verkiezingen en andere politieke gebeurtenissen dit jaar.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren