Artikel

Impactvolle ontwikkeling in belangrijke sectoren: Digital-twintechnologie

In de komende jaren zal digital twin-technologie – een virtuele representatie van een fysieke entiteit of systeem– steeds meer voet aan de grond krijgen in belangrijke sectoren als gezondheidszorg, mobiliteit en duurzaamheid.

Een nieuwe studie analyseerde Tata Consultancy Services (TCS) wanneer en hoe digital twins in de toekomst verschillende sectoren zullen beïnvloeden, inclusief hun potentieel en risico’s. De TCS Digital Twindex interviewde belangrijke deskundigen uit de technologiesector en ervaren futuristen, die verwachten dat digitale tweelingen een revolutie zullen veroorzaken in onze manier van leven.

Enkele belangrijke bevindingen zijn:

– 90% van de respondenten denkt dat digitale tweelingen de komende zes jaar op grote schaal zullen worden toegepast in de gezondheidszorg om gepersonaliseerde behandelplannen op te stellen, gezondheidsresultaten te voorspellen, chronische aandoeningen te monitoren en de ontwikkeling van geneesmiddelen te stroomlijnen.

– 53% van de respondenten voorspelt dat digitale tweelingen de komende drie jaar in de mobiliteit zullen worden toegepast om de prestaties van voertuigen te verbeteren, verkeerspatronen te optimaliseren en de veiligheid te verbeteren.

– 84% van de respondenten verwacht dat digital twins binnen de komende drie jaar gemeengoed zullen zijn in de detailhandel om activiteiten te optimaliseren, kosten te verlagen en de klantervaring te verbeteren.

– Net als bij AI blijven de risico’s van digital twins bestaan naarmate de technologie zich ontwikkelt – de helft van de respondenten noemt cyberbeveiliging en privacy als belangrijke aandachtspunten.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren