Artikel

TCS legt de basis voor Versuni als digital-first bedrijf voor consumentenproducten

Tata Consultancy Services (TCS) heeft samen met Versuni – voorheen Philips Domestic Appliances – het bedrijfsproces- en technologie landschap van Versuni getransformeerd om zo de basis te leggen voor een data gedreven, digital-first consumentenproducten bedrijf. Ondersteund door het grootste RISE with SAP-programma tot nu toe.

Toen Philips Domestic Appliances in 2021 werd verkocht aan Hillhouse – een private equity-partij – begon het zelfstandige bedrijf, omgedoopt tot Versuni, een samenwerking met TCS. Dit om samen de fundering te leggen voor een echt consumentgerichte, flexibele en op innovatie gerichte onderneming. TCS levert lifecycle-diensten, van het strategie- en adviesstuk tot uitvoering en operationele activiteiten, om Versuni zo te helpen haar strategische visie te realiseren.

TCS heeft zo, samen met Versuni, de weg vrijgemaakt voor een veelomvattende, toekomstgerichte basis, binnen het zeer korte tijdsbestek van achttien maanden. Met SAP als het nieuwe digitale platform hielp TCS Versuni bij de transformatie van onder andere de end-to-end HR-processen, financiën, verkoop en distributie, inkoop, klantenservice, supply chain en productontwikkeling.

Dit programma heeft een grotere bedrijfsflexibiliteit mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft het Versuni gepositioneerd als een geavanceerd direct-to-consumer bedrijf met demissie om van huizen een thuis te maken (‘turning houses into homes’). De sterke samenwerking tussen TCS en Versuni zorgt voor het snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt, waardoor Versuni voorop blijft lopen op het gebied van innovatie en service.

Wat dit programma Versuni nog meer heeft opgeleverd is de SAP Innovation Award2023 in de categorie Industry Leader. Specifiek voor het stimuleren van innovatie en het leveren van baanbrekende oplossingen om klantwaarde te vergroten. Deze prijs roemt de significante impact en omvang van dit succesvolle TCS-Versuni-programma.

“Dit is echt een voorbeeld van toewijding vanuit TCS-, Versuni- en SAP-management die de markt laat zien wat er mogelijk is met de juiste mindset. De end-to-end consultancydiensten van TCS en de creatieve toepassing van het innovatieve RISE met SAP-model waren de drijvende kracht achter onze succesvolle inspanningen. We zijn blij dat we met TCS werken aan deze unieke omvangrijke transformatie die met zoveel snelheid plaatsvindt. Er was ongelooflijk veel moed, samenwerking en doorzettingsvermogen van een echt strategische partner nodig om dit voor elkaar te krijgen”, aldus Henk S. de Jong, CEO van Versuni.

“TCS is een partner van onschatbare waarde geweest in onze proces- en digitale transformatie met SAP als belangrijkste ‘enabling technology suite’. De advisering en de betrokkenheid van het team in combinatie met hun kennis van onze business en van technologie helpen ons om een echt datagedreven, digital-first organisatie te worden. Het harde werk en de toewijding van elk lid van het TCS-team is niet onopgemerkt gebleven, hun inspanningen worden zeer gewaardeerd”, aldus Corine Adams, CIO, Versuni.

We zijn trots om Versuni's primaire transformatiepartner te zijn in hun reis om een digitale marktleider te worden. Onze tientallen jaren ervaring in de CPG-industrie en ons 'consulting-led’ model, gekoppeld aan de visie en inzet van het Versuni-leiderschap, hebben een nieuwe standaard gezet voor het veranderen van de sector. Dit unieke transformatieprogramma zal Versuni helpen op grote schaal te innoveren en zal groei aanjagen in de komende jaren.
Krishnan Ramanujam - President, Enterprise Growth Group TCS

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren