Artikel

TCS strategische partner voor UWV met digitale werkplekdiensten

TCS en UWV: Strategisch partnerschap Werkplekdiensten.

TCS heeft per 1 februari jl. een partnerschap met UWV gesloten na het afronden van de aanbesteding Werkplekdiensten, die is gevoerd in de vorm van een mededingingsprocedure met onderhandeling. UWV is een vitaal onderdeel van de samenleving en helpt mensen aan het werk. Wanneer dat even niet lukt zorgt UWV voor een inkomen in de vorm van een uitkering. 

Moderne cloudtechnologie

UWV gunt de opdracht aan TCS voor het beheren en doorontwikkelen van haar digitale werkplekdiensten voor maximaal twaalf jaar (initieel zes jaar en zes optiejaren). De UWV-werkplek is gebaseerd op moderne cloudtechnologie en zal de ervaring van de gebruikers verrijken door innovatieve technologie. Het gaat bij UWV om ruim 20.000 standaardwerkplekken en de zogenaamde klant-PC’s waar bezoekers aan de UWV-kantoren gebruik van kunnen maken.

Stabiele en veilige werkplek

Belangrijke doelstellingen voor UWV zijn een moderne, stabiele en veilige werkplek voor alle medewerkers. De technologische ontwikkelingen op het gebied van werkplekdiensten gaan razendsnel en UWV ziet in TCS de innovatieve partner die UWV de komende maximaal twaalf jaar helpt bij te blijven op dit gebied.

UWV is blij met TCS als nieuwe partner. “Samen met TCS zet UWV een nieuwe belangrijke volgende stap op haar weg naar een moderne werkplek. Dagelijks helpen UWV-medewerkers mensen aan het werk of zorgen zij voor een inkomen voor mensen die, tijdelijk, niet kunnen werken. Voor deze medewerkers is het van groot belang om ervoor te zorgen dat mensen zich gezien, gehoord en geholpen voelen. Een stabiele en veilige werkplek is daar een belangrijke factor in. Ik kijk uit naar de samenwerking en verwacht veel van onze nieuwe leverancier” vertelt André van Alphen, Directeur ICT Services UWV.

“Ik ben vereerd dat we voor een organisatie gaan werken die zo maatschappelijk relevant is en waar zoveel Nederlanders mee te maken hebben. Met onze wereldwijde ervaring en lokale expertise op het gebied van IT en innovatie, gaan wij ervoor zorgen dat UWV-medewerkers zo effectief en plezierig mogelijk hun werk kunnen doen.” aldus Josu Devasia, Country Head, TCS Nederland. “TCS is ruim dertig jaar actief in Nederland en ik ben er trots op dat we nu stevig verankerd zijn in de publieke sector.

TCS kan nu echt een rol spelen in de Nederlandse samenleving.
Josu Devasia, Country Head, TCS Nederland

De werkzaamheden van TCS zijn gestart op 1 februari jl. met een transitieperiode waarin de werkzaamheden van de huidige leverancier worden overgenomen. Daarna start de fase van beheer en verdere doorontwikkeling en modernisering van de werkplek.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren