Markt en overheid
Video

‘Wat is er met open source software te winnen?’

In een recente Kamerbrief liet staatssecretaris Raymond Knops (BZK) weten dat 'software die met publieke middelen is ontwikkeld, zoveel mogelijk aan de samenleving moet worden teruggegeven'. Maar wat betekent die oproep, wat is er met open source software te winnen? En wat moet er gebeuren wil overheidssoftware publieke software kunnen zijn? Over deze en andere vragen ging het tijdens het iBestuur Thuisdebat #8 van donderdag 12 november.

Van links af (boven): Tamas Erkelens en John van Dijk. Van links af (onder): Arjan Widlak en Ivonne Jansen-Dings. Beeld: screenshot iBestuur Thuisdebat #8

Ivonne Jansen-Dings (strategisch adviseur Zuid-Holland), Tamas Erkelens (programmamanager VWS) en John van Dijk (teamlead Markt en Overheid VNG Realisatie) gingen in gesprek over software in het primaire proces, de drempels bij het aanbesteden, en het ontwikkelproces van open source software. Gespreksleider was Arjan Widlak (Kafkabrigade).

Kijk hier het volledige debat terug (ruim 46 minuten)

Lees ook ‘Open, tenzij … we aanbesteden’ uit iBestuur Magazine #36

‘Over de drempel’ is een project van iBestuur, stichting Kafkabrigade en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Doel: het stimuleren van de beeldvorming over de inzet van open source en de mogelijkheden tot flexibilisering van de aanbesteding van software.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren