Personalia
Personalia

Wouter Welling nieuwe programmadirecteur bij Digicampus

Portret Wouter Welling
Wouter Welling

Wouter Welling start deze week als nieuwe programmadirecteur voor Digicampus, op interim basis. Hij werkte tot voor kort als afdelingshoofd en lid van het managementteam bij de directie Digitale Samenleving van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Welling heeft er zin in schrijft hij op de website van Digicampus. Hij gelooft in Digicampus als kennis, innovatie en transformatie hub. “Een onafhankelijke plek waar organisaties kunnen samenwerken met Nederlandse kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke initiatieven. Het gaat er bij mij lastig in dat wij echt topwetenschappers, studenten en techbedrijven in Nederland hebben, maar als publieke sector vaak burgers en bedrijven met omslachtige IT diensten opzadelen.” Hij neemt de rol over van programmadirecteur Giulietta Marani. Zij blijft de komende tijd nog een een aantal samenwerkingen binnen Digicampus trekken.

Welling werkt sinds juni 2016 bij het ministerie van BZK. Sinds 2023 als (kwartiermakend) afdelingshoofd en MT-lid bij de directie Digitale Samenleving. Daar hield hij zich bezig met de ontwikkeling van bekeid op het gebied van digitale inclusie, data, AI en algoritmen. Daarvoor werkte hij vier jaar aan het onderwerp digitale identiteit en het Europese Digitale Identiteit framework.

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren