zoeken binnen de website

Alle blogs van Ellen Boschker

Give a hug!

door: Ellen Boschker, 13 april 2016

Willen we echt verschil maken in de zorg, dan moeten we de systeemwereld daadwerkelijk vanuit de leefwereld organiseren.

lees meer

Eigen kracht als wondermiddel?!

door: Ellen Boschker, 6 oktober 2015

Iedereen die gelooft dat eigen kracht een wondermiddel is voor alle problemen, die heeft pas echt een probleem!

lees meer

Wijkteams op onbekend terrein

door: Ellen Boschker, 10 juli 2015

De professionals uit de wijkteams in Tilburg zijn eigenlijk als een stel pinguins op ontdekkingstocht. Op zoek naar antwoorden die alleen in de praktijk zijn te vinden, zonder sessies en adviezen van bovenaf.

lees meer

Hoe stuurt een wethouder?

door: Ellen Boschker, 25 maart 2015

Een wethouder moet bij het aansturen van professionals in het sociale domein niet op hun plek gaan zitten, maar met ze in gesprek en hen de ruimte geven om zelf de zorg te transformeren.

lees meer

Systeeminnovatie vanuit sociale wijkteams

door: Ellen Boschker, 28 augustus 2014

Ik roep elke wethouder, gemeentesecretaris, directeur, programmamanager en projectleider op om vanaf 1 januari 2015 stage te gaan lopen bij de sociale wijkteams.

lees meer

De professional maakt het verschil!

door: Ellen Boschker, 26 juni 2014

Voor overheidsorganisaties betekent dit dat de business leidend is en werkprocessen en informatievoorziening daaraan ten dienste staan: de bediening stuurt de keuken aan. Zoals het hoort.

lees meer

Contactadvertentie

door: Ellen Boschker, 3 april 2014

Ik zoek contact. Om duidelijk te maken waar ik naar op zoek ben, kan ik beter eerst vertellen waar ik op afknap. Dat zijn organisaties en mensen die zich vastklampen aan wetten en regels.

lees meer

Procesoptimalisatie in Ghana

door: Ellen Boschker, 20 januari 2014

Hoelang duurt het aanvragen van een bouwvergunning in Ghana? Tussen de 4 en 6 maanden? Het ontnuchterende antwoord is langer dan een jaar. In die tijd is een huis natuurlijk al lang gebouwd.

lees meer

Een remedie voor privacy-schizofrenie?

door: Ellen Boschker, 19 september 2013

De overheid dient mijn grondrechten te beschermen. De overheid moet daarom verder gaan dan het bedrijfsleven bij het waarborgen van mijn privacy.

lees meer

Een Ghanees kip-en-eiverhaal

door: Ellen Boschker, 5 augustus 2013

Wat komt eerst: gemeentelijke belastinginkomsten of de realisatie van publieke voorzieningen? Een dilemma waar wij in Nederland al niet meer over hoeven na te denken.

lees meer

Rare dingen, die gegevens

door: Ellen Boschker, 21 mei 2013

Wat is een gegeven, hoe ziet het eruit? Ik heb geen idee. Dit terwijl gegevens het fundament van de overheid en samenleving zijn (geworden) en we er blind vertrouwen in hebben.

lees meer

Privacy-schizofrenie

door: Ellen Boschker, 2 april 2013

Ik ben wel benieuwd of ik de enige met deze diagnose ben en zou eens met lotgenoten in contact willen komen. Ik hoor ook graag wat uw medisch advies luidt.

lees meer

U en ik weten beter

door: Ellen Boschker, 8 januari 2013

Een typisch gevalletje van ‘met de beste bedoelingen de verkeerde dingen doen’. Bij de overheid zie ik onder het mom van integrale dienstverlening hetzelfde gebeuren.

lees meer

It’s not the technique, stupid!

door: Ellen Boschker, 25 oktober 2012

Basisregistraties zijn een bak vol data en meer niet. Doordat er wetgeving en beleid aan verbonden is, worden er rechten en plichten tussen overheid, burgers en bedrijven gecreëerd.

lees meer

Muurtjes neerhalen

door: Ellen Boschker, 27 september 2012

Ik ken iemand die vier keer de gemeentelijke- en waterschapsbelasting moet betalen en huurtoeslag ontvangt die haar niet toekomt. Rara, hoe kan dat?

lees meer