eerder verschenen nummers

zoeken binnen de website

iBestuur Magazine 44

 • Publieke cloud; de koudwatervrees voorbij

  door: Karina Meerman

  Het ministerie van Justitie en Veiligheid koos ervoor een deel van haar ICT-infrastructuur onder te brengen in de publieke cloud van Microsoft. Strategisch adviseur informatiebeveiliging Arjan Deij en senior analist Chris Eyzenga leggen uit wat Trusted Cloud betekent en waarom bestuurders moeten wennen aan de markt als hostingpartner van de overheid.

 • RWS-project Charm begon in een 'compleet andere tijd’

  door: Peter Olsthoorn

  Rijkswaterstaat implementeert een nieuw ICT-platform voor gebruik in de verkeerscentrales en langs de weg. In 2011 voorzien in een budget van 34 miljoen euro, maar inmiddels verdrievoudigd. En niet zoals gepland eind 2018, maar eind 2023 gereed. Binnenkort wordt Charm door het Adviescollege ICT-toetsing (voorheen BIT) doorgelicht. iBestuur sprak met programmamanager Olivier Overbeke.

 • Wanneer is een overheidsorganisatie transparant?

  door: Pieter van den Brand

  “Je kunt een berg aan gegevens vrijgeven, maar als je niet de weg wijst naar wat relevante informatie is, kan niemand er chocola van maken. Je bent dan eigenlijk nep-transparant.” Een interview met Rian van den Broek, CIO bij het ministerie van IenW over haar portefeuille ‘Transparantie en Inzicht in Informatievoorziening’ binnen de I-strategie Rijk.

 • ARBIT-2022: meer ruimte voor agile werken en clouddiensten

  door: Pieter van den Brand

  In september zijn de herziene inkoopvoorwaarden voor ICT-opdrachten, beter bekend als de ARBIT, verschenen. Een moderniseringsslag ‘light’ geeft meer ruimte voor agile softwareontwikkeling en clouddiensten. Bram Lamens, jurist bij de beleidsdirectie Informatisering en Inkoop bij Justitie en Veiligheid, vertelt er meer over in iBestuur Magazine.

 • iBestuur Magazine #44 met AT-baas Angeline van Dijk

  door: Redactie iBestuur

  Op 21 oktober a.s. valt het 44e nummer van iBestuur Magazine bij u in de brievenbus. Dit keer met een uitgebreid interview met Angeline van Dijk, directeur-hoofdinspecteur Agentschap Telecom. De toezichthouder mengt zich steeds nadrukkelijker in het debat over digitalisering en energievraagstukken. Ook kijken we terug op het iBestuur Congres 2022.