partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Blueriq

logo blueriq

William Schrikker Groep realiseert met Everest efficiënter risicobeheer bij gezinnen

Nieuwe oplossing zorgt voor flinke tijdsbesparing voor jeugdzorgwerkers

25 januari 2016

ICT-dienstverlener Everest heeft voor de Gecertificeerde Instelling voor Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, de William Schrikker Groep (WSG), een nieuw, intelligent systeem gerealiseerd voor het ondersteunen van de jeugdzorgwerkers.

lees meer

‘We hebben geen schapen, maar rebellen nodig’

door: Nicole van der Steen , 21 januari 2016

“De grootste crisis van onze samenleving is waarschijnlijk de vertrouwenscrisis. Deze is een barrière voor digitalisering”, zegt Tony Bosma, internationaal trendwatcher/futurist (Extend Limits) tijdens het iBestuur congres. Volgens de trendwatcher lijdt Nederland aan een virtuele jetlag.

lees meer

Elke instantie is uniek, behalve de uwe!

door: Freek van Teeseling, 29 oktober 2015

Elke keer als ik als solution architect een (potentiële) overheidsklant spreek krijg ik een herkenbare set requirements gepresenteerd. Vrijwel overal lees ik tussen de regels door twee terugkerende aspecten: “Wij zijn als … [vul hier een willekeurige overheidsorganisatie in] uniek dus willen we complete vrijheid in het inrichten van de software, en oh ja, alles wat wij nodig hebben moet al als standaard in jullie pakket zitten.”

lees meer

De overheid en haar helden

22 oktober 2015

Overheden die het steeds weer voor elkaar krijgen de wet- en regelgeving van nu te vertalen naar producten, diensten en interne processen, zijn eigenlijk helden. Met betekenisvolle technologie kan de overheid nog beter grip krijgen op verandering.

lees meer

Verminder regeldruk

23 september 2015

Naast een dag die bol staat van traditie, geeft Prinsjesdag een blik op wat ons het komende jaar te wachten staat. Wat gaat er veranderen, welke maatregelen worden er getroffen en welk effect hebben deze op overheidsdiensten en producten?

lees meer

Wat zaaksystemen van golf kunnen leren

door: Menno Gülpers, 31 augustus 2015

Het invoeren van zaaksystemen is net als golfen. Medewerkers moeten vaak handmatig de boel rechtbreien en de zaak weer in het proces duwen. Veel mensen accepteren klakkeloos dat het zo werkt. Dynamische zaaksystemen doen dat anders.

lees meer

Vijf toetsingscriteria voor het BIT

door: Gerwin Woelders, 6 augustus 2015

Gerwin Woelders, Business Consultant Overheid at Everest

IT die de interne bedrijfsvoering écht positief verandert, lijkt nog een stap te ver. Als je het mij vraagt kan het BIT bijdragen aan een positieve wending van IT-projecten. Maar dan moet het bureau bij de aanvang van IT-projecten wel nauwlettend sturen op het gewenste resultaat.

lees meer

Van Harnas naar Kevlar; tijd voor flexibele ICT

door: Freek van Teeseling, 20 juli 2015

In mijn rol als solution architect in de ICT houd ik me al jaren bezig met het omgaan met dynamiek en hoe organisaties daarop kunnen inspelen. De hedendaagse vraag om flexibiliteit versterkt de noodzaak van veerkrachtige ICT voor de overheid en bedrijven. Maar begrip hiervoor bij bestuurders, en nog erger, collega ICT-specialisten, is vaak nog ver te zoeken.

lees meer

Organisatieresultaat met BVP

2 juli 2015

De huidige aanbestedingsrichtlijnen functioneren niet meer goed. Maar bij IT-aanbestedingen gaat het doorgaans niet om kleine investeringen. Wat als het aanbesteden van IT direct wordt gekoppeld aan de realisatie ervan?

lees meer

Overheid laat kansen liggen in proactief adviseren burger

Mijntoeslagen.nl meest bekende informatiebron, Regelhulp.nl minst bekend

29 april 2015

Voorafgaand aan het daadwerkelijk aanvragen of wijzigen van een overheidsdienst of -product wordt slechts een kwart (28%) van de burgers geadviseerd over andere interessante diensten. Dit concludeert Everest in haarburgeronderzoek onder 840 respondenten.

lees meer