partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


‘We wilden naar een beproefde standaard’

De gemeente Breda over het financiële informatiesysteem van Centric

11 juni 2014

Gemeente Breda,  Projectleider Edwin van Dongen en directeur Servicebedrijf Theo Hopman

Van slordig maatpak naar beproefde confectie. Sinds de financiële informatievoorziening bij de gemeente Breda begin dit jaar overging naar het standaardpakket van Centric, beschikt de gemeente over uitgebreidere stuurinformatie en meer inzicht in de werkprocessen. Projectleider Edwin van Dongen en directeur Servicebedrijf Theo Hopman vertellen.

lees meer

CBIS: veiligheid verhogen door snelle informatie voor BHV’ers

5 juni 2014

Stel, op een kantoor breekt brand uit. Hoe zorg je dan dat iedereen binnen het bedrijf weet wat er aan de hand is en wat ze kunnen doen? Volgens directeur Nico van Mourik van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant spelen nieuwe technologieën, zoals het onlangs door Centric ontwikkelde CBIS, hierin een belangrijke rol: “We beschikken tegenwoordig over de technologische mogelijkheden om mensen beter te bereiken.”

lees meer

Eén Rijksoverheid, één werkplekbeheerder

3 juni 2014

Perry van der Weyden

Geen ministerie dat nog zelf zijn ICT-zaakjes regelt. Dat is de doelstelling van het Shared Service Centrum (SSC) ICT Haaglanden, dat inmiddels de volledige kantoorautomatisering verzorgt voor zes van de elf departementen. Drie volgen er nog, alleen Defensie blijft een uitzondering. Alle applicaties waarmee de rijksambtenaren werken, worden beschikbaar gesteld via de mede door Centric ontwikkelde User Provisioning Portal.

lees meer

Hoogste tevredenheidsscore IT-outsourcing voor Centric

21 mei 2014

Onderzoeksbureau Whitelane en adviesbureau Quint Wellington Redwood hebben ook dit jaar de tevredenheid onder opdrachtgevers van IT-outsourcingproviders geëvalueerd. Centric behaalt voor het tweede jaar op rij de hoogste tevredenheidsscore.

lees meer

Informatiebeveiliging: geen sluitpost, maar sleutelrol

Centric-expert Gerard Stroeve over het belang van passende informatiebeveiliging

16 april 2014

Informatiebeveiliging: geen sluitpost, maar sleutelrol

Informatiebeveiliging is veel breder dan IT, is een proces en moet door de hele organisatie worden gedragen, stelt Gerard Stroeve van Centric. Een ad-hocaanpak volstaat niet.

lees meer

Informatie cruciaal bij nadenken over toekomstige mens

door: Ben van Lier, 11 april 2014

Ben van Lier - Centric

Door de vernetwerking van apparaten en mensen verandert onze moderne samenleving in een postmoderne samenleving. We moeten onze verbondenheid met technologie accepteren. Pas dan kunnen we weer een stap verder doen.

lees meer

Bijzaakgericht

door: Eelco Pet, 10 april 2014

Eelco Pet - Centric

Het zaakgericht denken is ooit gestart met de ambitie om te komen tot betere dienstverlening van gemeenten aan burgers en bedrijven. Ondertussen lijkt het uitgegroeid tot een oplossing voor ál uw problemen.

lees meer

De overeenkomst tussen een paspoort en een cupcake

door: Sandra Post, 9 april 2014

Sandra Post - Centric

Onlangs zag ik op tv dat ze in Californië cupcakes uit de muur trekken zoals wij hier kroketten. Een stuk zoeter, en roze, maar het idee is hetzelfde. Je kiest een cupcake (met hazelnoottopping en veel sprinkles), rekent af met je betaalpas en het luikje gaat open. Hap! Reuzehandig als je midden in de nacht een aanvechting krijgt. Zijn er niet meer toepassingen te bedenken voor een automatiek?

lees meer

Gemeente Baarn gestart met invoering Operatie BRP

9 april 2014

Centric-logo

Met de ingebruikname van het nieuwe Portaal Burgerzaken vorige maand zet de gemeente Baarn een stap op weg naar de verdere ontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP).

lees meer

Grip op informatie met het Centric Overheid-magazine

3 april 2014

Het nieuwe Centric Overheid-magazine onderzoekt hoe we koers houden in de informatiestroom. Over gegevensuitwisseling, de hervorming van de jeugdzorg en de standaard in financiën.

lees meer