
zoeken binnen de website
Partnerpagina CIP
partnerartikelen
-
Walter van Wijk: “Privacy is geen project, het behoefte duurzame aandacht”
Het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) voerde onlangs een tweede FG Enquête uit. De FG Enquête 2022 laat zien dat Functionarissen Gegevensbescherming (FG’s) goed op weg zijn met gegevensbescherming, maar er is ook werk aan de winkel. De functie is meer ingebed in de lijnorganisatie, ze krijgen meer erkenning en er wordt meer planmatig gewerkt.
-
De noodzaak van samenwerken aan informatieveiligheid en privacy binnen de overheid
CIP als kennisverbinder
door: Koen Geijzers
-
2e FG Café, dinsdag 16 april. Meld je aan!
Hoe vult een FG van een grote organisatie zijn functie in? Gaat de FG ten onder in het moeras der convenanten? De FG als pionier in de digitale stormvloed. Op 1 november 2018 organiseerde CIP het eerste FG Café, in het Spant! in Bussum. Van de ruim 200 aanwezigen waren velen enthousiast en gaven aan uit te zien naar een vervolg. Daarom nodigen wij je graag uit voor het 2e FG Café, op dinsdag 16 april.
-
Tom Smits over fysieke beveiliging van informatie
-
Erik de Jong over economische spionage
door: Brenno de Winter
-
Informatiebeveiliging op orde hebben en houden
door: Brenno de Winter
-
Remco Groet: communiceren over een datalek
door: Brenno de Winter
Als de buitenwereld al aangeeft dat jouw organisatie verantwoordelijk is voor een datalek, moet je de oorzaak dan eerst uitzoeken of meteen communiceren en welke strategie kun je dan het best hanteren. Remco Groet van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) gaat in gesprek met Brenno de Winter en vertelt welke adviezen zij hierover geven aan de gemeenten.
-
Mensen overtuigen om gedrag aan te passen
Informatiebeveiliging, zowel zakelijk als privé, is erg belangrijk in dit digitale tijdperk. Mensen zien activiteiten op dit vlak vaak als opgelegd in plaats van dat ze zelf het nut ervan inzien en dus veilig gedrag willen vertonen. Patricia van Schaik en Jaco Koetsveld wat je kunt doen om mensen intrinsiek veiliger gedrag te laten vertonen.
-
Hoe je privacy in de vingers krijgt
door: Ad Reuijl
-
Hans Labruyere en Marciano Kruithof over omgaan met phishing
Nog altijd schort het aan bewustzijn over phishing. De kwalijke berichten worden nog massaal aangeklikt als ze goed genoeg zijn opgesteld. Dat ontdekten Hans Labruyere en Marciano Kruithof van LBVD bij hun onderzoek naar het bewustzijn. Zij pleiten voor een cultuurverandering en anders kijken naar de problematiek.
-
Meine van Essen over omgaan met mobiele devices
-
Maarten van Wieren over economische spionage