Partnerpagina CIP

partnerartikelen

 • Mensen overtuigen om gedrag aan te passen

  Informatiebeveiliging, zowel zakelijk als privé, is erg belangrijk in dit digitale tijdperk. Mensen zien activiteiten op dit vlak vaak als opgelegd in plaats van dat ze zelf het nut ervan inzien en dus veilig gedrag willen vertonen. Patricia van Schaik en Jaco Koetsveld wat je kunt doen om mensen intrinsiek veiliger gedrag te laten vertonen.

  - - - - -

 • Hoe je privacy in de vingers krijgt

  door: Ad Reuijl

  Er is een wirwar aan informatie en opvattingen over ‘de privacy’. Overheidsorganisaties doen er goed aan om duidelijk te maken hoe zij de privacy van hun cliënten waarborgen. Grip op Privacy is het resultaat van deze vraag naar verduidelijking.

  - - - - -

 • Hans Labruyere en Marciano Kruithof over omgaan met phishing

  Nog altijd schort het aan bewustzijn over phishing. De kwalijke berichten worden nog massaal aangeklikt als ze goed genoeg zijn opgesteld. Dat ontdekten Hans Labruyere en Marciano Kruithof van LBVD bij hun onderzoek naar het bewustzijn. Zij pleiten voor een cultuurverandering en anders kijken naar de problematiek.

  - - - - -

 • Meine van Essen over omgaan met mobiele devices

  CIP- Meine van Essen over omgaan met mobiele devices

  Door bedrijven en medewerkers wordt steeds meer gebruik gemaakt van mobiele apparaten. Zowel zakelijk als privé. Hoe kun je hier veilig mee omgaan. Meine van Essen van Rijkswaterstaat geeft enkele tips.

  - - - - -

 • Maarten van Wieren over economische spionage

  CIP-overheid Erik Stoops over het classificeren van gegevens

  Economische spionage is dit een risico, wat is het risico en kun je er iets tegen doen. Is er tooling beschikbaar om je hiertegen te beschermen en welke afwegingen moet je maken. Maarten van Wieren van Deloitte is gespecialiseerd op dit onderwerp en vertelt hierover.